Kategoriat
Peliarvostelut

World Wide Hockey

Hyvälle jääkiekkopelille olisi Suomessa tilausta. Tähän tilaukseen ei kotimainen World Wide Hockey valitettavasti kykene vastaamaan. Korttipelin ideasta olisi kenties saanut aikaiseksi kunnollisen pelin, mutta suunnittelu on jäänyt alkeelliselle tasolle.

Pelin kulku

World Wide Hockeyn kansiPeliä pelataan 185 kortin pakalla, joka muodostuu pelaajakorteista, joiden arvot vaihtelevat yhden ja kahdentoista välillä. Numeroitujen korttien lisäksi pakassa on kultakypärä-, kapteeni- ja tulokaskortteja sekä erotuomari- ja aikalisäkortteja.

Molemmat pelaajat nostavat alussa kuusi korttia, joista yksi asetetaan maalivahdiksi ja viisi kenttäpelaajiksi. Maalivahtikortti pidetään kuvapuoli alaspäin, mutta kenttäpelaajat ovat kuvapuoli ylöspäin. Korttipakka jaetaan kolmeen yhtä suureen pinoon, joista jokainen vastaa yhtä pelin erää.

Toinen joukkue aloittaa hyökkäämisen nostamalla pakasta kortin. Kortilla hyökätään jotakin vastustajan hyökkääjäpaikalla olevaa korttia vastaan. Jos hyökkäävän joukkueen kortti on vähintään yhtä arvokas kuin puolustavan pelaajan kortti, puolustajan kortti poistetaan pelistä. Tämän jälkeen hyökkääjä nostaa toisen kortin ja yrittää taklata toisen puolustavan joukkueen hyökkääjäpaikalla olevan pelaajan. Taklattuaan kaksi hyökkääjäpaikalla olevaa pelaajaa, täytyy hyökkäävän joukkueen vielä taklata yksi puolustajan paikalla oleva vastustajan kortti päästäkseen laukaisemaan. Jos hyökkäävän pelaajan nostama kortti on arvokkaampi kuin puolustavan pelaajan maalivahti, syntyy maali. Jos hyökkäävän joukkueen kortilla ei jossakin hyökkäyksen vaiheessa voi taklata mitään vastustajan pelaajaa, vaihtuu hyökkäysvuoro.

Peli etenee pääosin edellä kuvatulla tavalla. Vähän lisää mielenkiintoa tulee siitä, että nostetuilla korteilla voi taklaamisen sijasta myös täyttää tyhjiä kohtia omassa miehityksessään. Erotuomarikortin nostamalla voi saada rangaistuslaukauksen tai asettaa vastustajan pelaajan jäähylle. Aikalisäkortilla pysäytetään vastustajan hyökkäys. Hieman vaihtelua numerokorteille tuovat kultakypärät, kapteenit ja tulokkaat, jotka ovat kentällä eriarvoisia kuin maalivahteina.

Tympeä kokemus

Heti pelin alettua käy selväksi, että pelin voittaja ratkeaa lähes pelkästään onnen perusteella. Puolustusmuodostelmaan voi jossakin määrin vaikuttaa itsekin, mutta hyökkääminen on täysin nostettujen korttien ohjaamaa. Erotuomarikortit tekevät pelistä vieläkin sattumanvaraisempaa.

Paljon naputtamista löytyy myös pelin ilmiasusta. Peli on käytännössä pelkkä korttipeli, mutta mukaan ängetyn tarpeettoman pelilaudan vuoksi pakkaus vie melkoisesti tilaa. Lisäksi ärsyttää, että kortit eivät ole minkään standardin kokoisia eikä niihin näin ollen ole sopivia muovejakaan. Kortit ovat kuitenkin pelin paras osa. Pakka on varsin käyttökelpoinen omien pelien kehittelyyn ja voi tästäkin pelistä saada mielenkiintoisen sopivia kotisääntöjä keksimällä.

Faktat World Wide Hockeystä

Julkaisija: HoJo Productions (2012)

Mutkikkuus: Pelaaminen on suoraviivaista ja helppoa.

Onnen vaikutus: Peli ratkeaa käytännössä täysin korttituuriin.

Vuorovaikutus: Vaikka kyseessä on vastakkain pelattava kaksinpeli, on peli onnistuttu tekemään sellaiseksi, että siinä ei ole vuorovaikutuksen tuntua.

Teema: Teema toimii, jos osaa asennoitua ajattelemaan peliä jääkiekkona.

Uudelleenpelattavuus: Peli on itseään toistava.

Kieliriippuvuus: Pelissä ei ole tekstiä.

Pelaajamäärä: 2

Pelin kesto: 15–30 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *