Kategoriat
Peliarvostelut

Maaali! (Tooor!)

Jalkapallo on suosittu aihe lautapeleille, varsinkin vuoden 2006 Saksassa pidetyt MM-kisat tuottivat koko joukon jalkapallopelejä markkinoille. Vanhan Finale-nimellä julkaistun pelin uusi versio liittyy tähän joukkoon.

Pelin idea

Pelaajat valmentavat kumpikin omaa joukkuettaan. Pelaajilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaihtelevat pelin kuluessa. Pelaajat valitsevat taktiikkakortit ja isomman kortin pelannut hyökkää. Taktiikkakortti määrää, mitä pelaajia pelaajan on käytettävä. Hyökkääjä voisi käyttää esimerkiksi kahta hyökkääjää ja yhtä keskikenttäpelaajaa, puolustaja keskikenttäpelaajaa ja puolustajaa.

Käytettyjen pelaajien taitopisteet lasketaan yhteen ja summaan lisätään nopanheiton tulos. Onnistunut hyökkäys johtaa vapaapotkuun, jossa yksi hyökkääjä kohtaa maalivahdin. Torjutusta hyökkäyksestä taas seuraa vastahyökkäys. Näin peli kulkee edestakaisin.

Pelin varsinainen juju on siinä, että käytetyt pelaajat käännetään 90 astetta. Näin pelaajien kunto muuttuu pelin aikana — jotkut väsyvät, jotkut saavuttavat parhaan pelivireen vasta myöhemmin matsissa. Käännön yhteydessä saattaa tulla myös keltainen lippu tai loukkaantuminen.Maaali!

Nokkelaa pallottelua

Pelin idea on ovela ja vaatii valmentajilta suunnittelua. Innokkaimmat yritykset tehdä maaleja täytyy tasapainottaa pelaajien toimintakyvyn ylläpitämisen kanssa. Huonoa pelaajaa on pakko käyttää, jotta tämä saavuttaisi huippukuntonsa.

Maaali! ei ole Kosmoksen kaksinpelisarjan huippua eikä peli, jota voisi suositella kenelle tahansa. Kaksi jalkapallointoista pelaajaa saa pelistä kuitenkin viihdettä joksikin aikaa. Maaali! on kevyt peli, jossa tuurilla on osuutensa, mutta menestymiseen vaaditaan jonkin verran suunnittelemista ja strategiaa.

Suunnittelija:
Julkaisija: Kosmos, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Maaali! (Tooor!)”

Peli jäi käteen Saiturin Pörssistä hinnan ollessa alle 5€. Peli on kyllä maksanut itsensä hyvin takaisin!

Säännöt ovat selkeät, pelin kesto sopivaa luokkaa, pelivälineet toimivat/siistit ja uudelleenpelattavuus on ihan hyvä. Niin kuin arvostelussakin sanotaan, kyseessä on kevyt peli, jossa on tuurilla osuutensa, mutta menestyminen vaatii myös suunnitelmallisuutta.

Vaikka emme olekaan varsinaisia jalkapallofaneja, niin peli silti toimii ihan kivasti (kevyenä pelinä) – suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *