Kategoriat
Säännöt

Arvuutin

Arvuutin -lautapelin kansikuvaArvuutin on tietovisa, jossa pelkkä tietäminen ei riitä. Jokaisen kysymyksen vastaus on numero yhden ja sadan väliltä ja vastaukset annetaan pelaamalla sopiva yhdistelmä numerokortteja. Numerokortteja on käytössä rajallisesti, joten vaikka tietääkin oikean vastauksen, sitä ei välttämättä pysty antamaan. Lähimmäksi oikeaa vastausta päässeet pelaajat menettävät vastauskorttinsa, joten parhaille tietäjille tulee pian korttipula. Onneksi jättämällä vuoron väliin pystyy haalimaan lisää vastauskortteja.

Arvuuttimen on suunnitellut Touko Tahkokallio ja julkaissut Onni Games. Pelin kuvitus on Lautapelioppaan luottokuvittajan Sampo Sikiön työtä.

Arvuuttimen säännöt (PDF, n. 3,3 megaa).

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Arvuutin”

Pitäisikö järjestää kilpailu jossa osallistujien tehtävänä olisi laatia lautapeleihin liittyviä kysymyksiä ja vastausten olisi oltava tosiaan numeroarvo 1 ja 100:n väliltä, näin Toukon urakkakin vähän helpottuisi ja kysymykset tulisivat laajemmalta sektorilta lautapelignreä. Palkintona olisi tietenkin Arvuutinpeli(-ejä)

Ei huono idea lainkaan tuo kilpailu! Täytyy vaan katsoa miten meillä on aikaa ja resursseja tuollaista kysymyspakettia nyt kesällä kasata.

Yhtenä ongelma tuossa on se, että koska Arvuutin on suomenkielinen, tulisi lautapeliaiheisen kysymyspaketin olla myös suomenkielinen… Kaupallisesta perspektiivistä katsottuna tällaisen virallisen lautapeliaiheisen kysymyspaketin painaminen olisi kyllä valitettavan epäjärkevää :)

Toisaalta, idea on muikea ja ehkä tuosta ainakin jotain epävirallista kysymyspakettia voisi tehdä. Esimerkiksi Helconissa voisi kenties järjestää jotain erikoisohjelmaa tähän liittyen.. katsotaan miten ajatus kehittyy. Ideoita otetaan toki myös vastaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *