Kategoriat
Säännöt

Diamanten Joe

Timantti-Joe on aina joella ja hän tuntee virran pyörteet kuin omat taskunsa. Hän meloo kuluneella kanootillaan etsien joen rannoilta uusia timanttilöytöjä. Ja niinpä hänellä onkin melkein aina muutama timantti liivinsä taskussa. Mutta timantit eivät oikeasti merkitse Joelle mitään. Mielummin hän tarkkaileen lintujen lentoa ja kalojen leikkejä koskessa. Jos tapaat Timantti-Joen, hän antaa useimmiten sinulle jalokiven tai tekee vaihtokauppoja kanssasi.

Pelattavissa vain alkuperäisen Niagara-pelin kanssa.

© Thomas Liesching / Zoch Verlag 2005.

Sisältö

Timantti-Joen kanootti

Alkuvalmistelut

Pelin aluksi Joen kanootti laitetaan ensimmäiselle jokikiekolle rantautumispaikan viereen.

Pelin kulku

Kaikki pelaajat pelaavat oman vuoronsa, jonka jälkeen joki liikkuu. Tämän jälkeen Timantti-Joe lastaa kanoottinsa paikassa, johon joki on hänet kuljettanut. Joe lastaa kanoottiinsa aina löytöpaikkaa vastaavia timantteja. Jos timanttikätkössä on muun värisiä timantteja Joe ei kerää niitä kanoottiinsa. Jos kanootti ei sijaitse timanttikätkön kohdalla tai se on jo täynnä, sitä ei lastata. Timantti-Joen kanoottia ei koskaan pureta jalokivikätköjen kohdalla.

Timantti-Joen liikkuminen

Aloittavan pelaajan siirrot liikuttavat myös Timantti-Joen kanoottia joella. Jos aloittava pelaaja pelaa pilven (tai Niagaran laajennuksessa lasson tai 1/2/3-laatan), Timantti-Joe ei liiku. Kanoottia liikutetaan aluksi ylävirtaan. Kun se saavuttaa ensimmäisen jokikiekon, kanootti kääntyy myötävirtaan ja liikkuu sinnepäin kunnes kaikki liikkumispisteet on käytetty. Jos Timantti-Joe ohittaa joen haaran, hän meloo aina menosuuntaansa oikeanpuoleiseen jokihaaraan. Jos Timantti-Joe meloo vahingossa putouksesta alas, hän palaa vesillelaskupaikan viereiselle vesilaatalle seuraavan vuoron alussa ja lähtee taas joelle siinä vaiheessa, kun vuorossa oleva pelaaja pelaa liikkumislaatan. Jos Joen mukana oli timantteja hänen ajautuessaan putoukseen, ne palautuvat timantin värin osoittamaan löytöpaikkaan.

Timantti-Joen tapaaminen

Jos pysähdyt tai lähdet matkaan samalta jokikiekolta, jossa Timantti-Joen kanootti on, huomaat kuin antelias hän on.

  • Jos kanoottisi on tyhjä, voit lastata kanoottiisi timantin Timantti-Joen kanootista.
  • Jos kanoottisi on täynnä, voit vaihtaa jalokiviä Timantti-Joen kanssa.
  • Jos Timantti-Joen kanootti on tyhjä, voit antaa hänelle jalokiven.
  • Voit myös myös halutessasi jättää Timantti-Joen rauhaan.

Edellä mainitut toimenpiteet ovat vapaaehtoisia eikä niiden tekeminen maksa mitään. Et voi kuitenkaan tehdä edellä mainittuja meloessasi Joen ohi, vaan sinun pitää pysähtyä samalla jokikiekolle hänen kanssaan. Ja lopuksi Timantti-Joe toivottaa kaikille pelaajille onnea timanttijahdissa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *