Kategoriat
Uutiset

Competo julkaisee voitokkaita lastenpelejä

Lastenpelien ystäville on luvassa luksusta, kun Competo julkaisee kevään aikana viimevuotiset palkintovoittajat eli Kinderspiel des Jahres -voittajan Das magische Labyrinthin ja Deutscher Spiele Preis -lastenpelipalkitun Burg der 1000 Spiegelin. Das magische Labyrinth saa nimekseen Maaginen labyrintti ja Burg der 1000 Spiegelistä tulee Alfred.

Das magische Labyrinth -pelin kansiMaaginen labyrintti on alunperin Drei Magier Spielen tuotantoa ja Dirk Baumannin suunnittelema. Pelissä velho-oppilaat jahtaavat taikaesineitä labyrintissä, jonka seinät ovat näkymättömiä. Pelaajien on yrityksen ja erehdyksen kautta löydettävä ja muistettava seinät päästäkseen perille. Yksinkertainen idea toimii todella hyvin. Peli on minun kääntämäni ja olen ehtinyt pelailla sitä jo jonkun verran sekä aikuisten että lasten kanssa, hyvällä menestyksellä. Pidän itse kovasti. Drei Magierin luottokuvittajan Rolf Vogtin kuvitus on jälleen kerran erittäin tyylikästä. Maagisesta labyrintistä on luvassa arvostelu piakkoin.

Alfred on Kosmoksen peli, jonka ovat suunnitelleet Inka ja Markus Brand. Pelin on kuvittanut Michael Menzel. Alkuperäinen nimi — Tuhannen peilin linna — kertoo vähän pelin ideasta. Laatikon sisällä on kuvia ja kyljessä ikkuna, josta kurkistetaan sisälle. Laatikon päällä liikkuva Victor-vampyyri, josta on suomennoksessa tainnut tulla Alfred, osoittaa, mikä kuva pitää löytää. Löytäminen tapahtuu laittamalla peilejä laatikon päällä oleviin kolosiin, jolloin ikkunasta näkee toivottavasti oikean esineen kuvan. Peli vaatii pähkäilyä ja muistia.

Pelit tulevat myyntiin touko-kesäkuussa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Competo julkaisee voitokkaita lastenpelejä”

Competo lähtee tavoittelemaan vuoden 2010 lastenpelipalkintoa todella kovalla kaksikolla, joista toisen nyt ainakin luulisi selviytyvän kilpailun finaaliin. Mielenkiinnolla odotan näitä julkaisuja.

Veikkaan menestystä Maagiselle labyrintille, sen verran hieno peli se on. Luulisi finaaliin yltävän.

Eiköhän Alfredkin kelpo peli ole, kun se kerran palkinnoille on päässyt, mutta peli on vielä näkemättä, joten vaikea sanoa.

Alfredin perusidea kuulostaa taas aika loistavasta. Miksikähän se mulla menee niin päin, että useammin näiden hassujen lastenpelien kohdalla useammin tulee “tuotahan pitääkin päästä kokeilemaan”-fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *