Kategoriat
Uutiset

Dominion ei voittanut IGA-palkintoa

International Gamers Awards -logoTämän vuoden International Gamers Awards -palkinnon moninpelisarja ei mennyt vastoin useimpien odotuksia Dominionille. Voiton nappasi Uwe Rosenbergin Le Havre. Rosenberg jatkoi voitollaan hyvää sarjaa, sillä viime vuonna voitto meni Agricolalle. Tuplavoittoon on aiemmin venynyt vain Wolfgang Kramer, joka voitti kaksi ensimmäistä IGAa.

Kaksinpelien sarjan voitti Valentijn Eekelsin Day & Night, vähemmän tunnettu peli, josta voi lukea vaikkapa Boardgame Newsin arvostelusta.

Le Havren kansiIGA käyttää siirtyvän äänen menetelmää, jossa jokainen tuomariston jäsen pistää pelit järjestykseen ja kyseisen tuomarin ääni menee tämän suosikille. Joka kierros pudotetaan vähiten ääniä saanut peli pois ja tämän äänet siirtyvät seuraavaksi parhaalle jäljellä olevalle pelille, kunnes jollain pelillä on enemmistö.

Le Havre nappasi heti kättelyssä kuusi ääntä (tuomareita on yhteensä 19), Dominionin jäädessä neljään. Neljä ääntä sai myös Martin Wallacen Automobile. Nämä kolme peliä jäivät viimeisenä jälkeen tilanteen ollessa 7-6-6 Le Havren hyväksi. Automobile putosi seuraavaksi ja sen äänistä viisi siirtyi Le Havrelle ja yksi Dominionille, joten Le Havre voitti 12-7.

Kaksinpeliäänestyksessä kaikkien putoajien äänet siirtyivät Day & Nightille: peli oli vain neljän tuomarin ykkösvalinta, mutta lähes kaikkien muiden kakkosvalinta. Se riitti tällä kertaa voittoon.

Tästä kaikesta tulikin mieleeni — Le Havre on yksi merkittävimmistä puutteista Lautapelioppaan arvosteluvalikoimissa. Olisiko kiinnostuneita kirjoittamaan pelistä arvostelua? Kirjoittaisin itse, mutta olen pelannut peliä tasan kerran ja kyseessä on sen verran mutkikas peli, ettei tuolta pohjalta laadittu arvostelu tekisi sille oikeutta. Puute korjattu!

Lähde: Boardgame News.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Dominion ei voittanut IGA-palkintoa”

Ihan tervetullutta, että tästä vuodesta jää joku muukin lautapeli historiankirjoihin kun Dominion. Pitäisi varmaan saada tuo Le Havrekin joskus testipelattua.

Onhan se plussaa, että joku muukin voittaa jotain. Le Havre oli yhden pelin perusteella kiinnostava, mutta ei aivan ongelmaton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *