Kategoriat
Uutiset

Memoir ’44 -nettipeli betatestattavana

Memoir 44 OnlineDays of Wonder on avannut Memoir ’44 -lautapelin nettiversion avoimeen betatestaukseen. Pelaaminen tapahtuu Days of Wonderin Memoir ’44 Online -sivuilta ladattavalla ohjelmistolla, joka on saatavilla Windowsille, Macille ja Linuxille. Betatestaukseen mukaan pääseminen edellyttää ainoastaan Days of Wonder -käyttäjätunnuksen tekemistä.

Peli ei ole erityisen raskas. Windowsilla vaaditaan XP, Macilla pitää olla vähintään OS X 10.5.

Helppoa ja toimivaa

Betaversio toimii jo oikein mukavasti. Pelaaminen sujuu helposti, vain kädessä olevien korttien tekstit ovat hieman pientä suttua, ainakin jos ei pelaa koko ruudulla. Pikaisessa testauksessa en keksinyt keinoa nähdä korttien tekstiä suurempana. Kokenut Memoir-pelaaja tietysti tuntee kortit, mutta aloittelijalle asia voi olla ongelma.

Muuten pelaaminen on näppärää. Vuoron alussa valitaan pelattava kortti ja merkitään aktivoitavat yksiköt. Sitten liikutaan raahamalla yksiköitä oikeaan heksaan ja ammutaan valitsemalla kohteet. Ohjelma avustaa koko ajan: liikkuessa näkyy sallitut kohdeheksat, ampuessa mahdolliset kohteet ja ampumiseen saatavat nopat. Maaston vaikutus pitää kuitenkin tietää, sitä ohjelma ei neuvo.

Kun skenaario on ohi, peli näyttää kattavat tilastot tuloksista: osumaprosentit, nopanheittojen jakaumat ja niin edelleen. Pelaajille on ELO-tyylinen luokitus, joten parhaat pelaajat erottuvat joukosta ajan mittaan. Omasta menestyksestä ja tuloksista pidetään kirjaa. Jokaisen skenaarion kohdalla suoritus arvioidaan myös ylisuoritus-alisuoritus-akselilla, eli vaikka häviää, voi saada peukkua ylöspäin jos onnistuu ylittämään oman puolen keskiarvotuloksen.

Memoir -nettipeli
Skenaario käynnissä Memoir -betatestissä. © 2004–2010 Days of Wonder

Maksullista pelaamista

Taistelutilastoja
Turpiinhan tässä tuli. © 2004–2010 Days of Wonder

Peli on maksullinen. Pelivaluuttana toimivat Gold Ingot -krediitit, joita jokainen betatestaukseen osallistuva saa sata. Ihmistä vastaan pelaaminen maksaa aina vähintään yhden Gold Ingotin, tekoälyvastustajaa vastaan pelaaminen vaatii kaksi. Joissain skenaarioissa kullalla voi ostaa erikoisjoukkoja tuekseen, joissain erikoisjoukkojen ostaminen on jopa pakollista.

Lisää Gold Ingoteja saa rahalla. Hinnat ovat kohtuullisia. 8 dollarin Sergeant Pack antaa 200 Gold Ingotia. 30 dollarin Captain Packilla saa paitsi tuhat Gold Ingotia, myös Expert-moodin, jossa peli ei valvo sääntöjen noudattamista millään tavalla, mahdollistaen erikoisempien sääntömuunnelmien kokeilemisen. Kallein Major Pack maksaa 60 dollaria ja sisältää paitsi 2400 Gold Ingotia ja Expert-moodin, myös 30 euron Memoir ’44 -alennuskupongin Days of Wonderin nettikauppaan.

Lopulta ratkaisevaa on se, miten paljon pelille riittää pelaajia. Tekoälyä vastaan pelaaminen onnistuu onneksi aina ja vastus tuntui yhden pelin perusteella fiksulta. Memoirilla on aktiivista fanikantaa netissä sen verran, että kuvittelisin nettipelille löytyvän pelaajia sen verran, että peliseuran löytäminen ei ole paha ongelma, mutta se jää nähtäväksi ja lopullisesti pelin suosio selviää tietysti vasta kun virallinen versio 1.0 julkaistaan.

Tutustu Memoir ’44 Onlineen.

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Memoir ’44 -nettipeli betatestattavana”

Kortin saa näkymään isompana kun klikkaa korttia hiiren kakkospainikkeella ja pitää sen pohjassa.

Hyvä juttu, se oli pahin puute käyttöliittymässä. Mutta ei minun hiiressäni ole kuin yksi nappi =) No joo, tuo on kyllä muutenkin Macille vähän sinne päin tehty, ei oikein näytä ja käyttäydy, kuten OS X -ohjelman pitäisi.

Todella hienosti toimiva systeemi kerta kaikkiaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *