Kategoriat
Uutiset

Golden Geek -palkinnot 2010

Golden Geek -palkintoBoardGameGeekin Golden Geek -palkinnot jaettiin viime viikonloppuna BGG.con-pelitapahtumassa. Virallista tiedotetta voittajista ei ole vielä nähty, vaikka voittajat tiedettiin jo ennen tapahtumaa, mutta onneksi epävirallista tietoa on liikkeellä aivan riittävästi.

Voittajat valittiin kaksivaiheisella menettelyllä, jossa BoardGameGeekin käyttäjät valitsivat ensin ehdokkaat ja äänestivät sitten ehdokkaiden joukosta suosikkinsa. Äänestysprosessissa on omat erikoisuutensa, kuten se, ettei vuosirajauksen kanssa ole niin tarkkaa… Lastenpelisarjan voittajaksi esimerkiksi valikoitui Forbidden Island, joka on selvästi enemmän perhepeli kuin lastenpeli.

Ajan hermolla olemisesta tuskin voidaan puhua, kun vuonna 2004 ilmestynyt peli eli War of the Ring nappaa vuoden 2010 palkinnoista kaksi. No, Collector’s Edition on toki uusi ja sikäli ainakin paras ulkoasu ja toteutus -palkinto voi ollakin ansaittu, mutta pelin teema ainakin on ihan sama kuin kuusi vuotta sitten.

Hansa Teutonica sentään on varsin pidetty ja arvostettu peli peliharrastajien keskuudessa, joten siltä osin palkinto meni ainakin ihan asialliselle pelille.

Finalistit.

Lähde: Golden Geek Awards 2010: Winners (kiitos Niko Solitanderille listan kokoamisesta, kun virallinen tiedotus viipyy.)

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *