Kategoriat
Peliarvostelut

Memoir ’44: Eastern Front

Memoir ’44 käsittelee varsin pientä osaa toisen maailmansodan taisteluista, länsirintamaa Normandian maihinnousun aikoihin. Sodittiin sitä muuallakin. Pelin ensimmäinen lisäosa ottaakin aiheekseen itärintaman.

Eastern Front laajentaa peliä puna-armeijalla. Uudet figuurit ovat samaa tasoa kuin entisetkin ja erottuvat mukavasti nykyisistä figuureista kiitos punertavan värinsä.

Puna-armeijan työlästä komentorakennetta mallinnetaan komissaarisäännöillä. Komennot annetaan poliittiselle komissaarille, joka toteuttaa ne seuraavalla kierrokselle. Viive tuottaa yllättäviä vaikeuksia puna-armeijalle.Memoir '44 Eastern Frontin sisältö

Uusia skenaarioita

Suomen sodat ovat päässeet mukaan yhden Talvisota-aiheisen skenaarion verran. Suomussalmi on hyvä, jännittävä skenaario. Sivarikin tuntee tiettyä kansallista ylpeyttä sen äärellä. Eastern Frontin skenaarioanti on muutenkin kiinnostavaa ja tasokasta, vaikka skenaarioita onkin vain kahdeksan.

Skenaarioissa nähdään kiinnostavia elementtejä, kuten jäätyneitä järviä ja jokia, joiden yli pääsee, mutta jäät voivat pettää alta. Valtaosa maastoista on kuitenkin lumiversioita tutuista metsistä ja muista. Estepuolella lohikäärmeenhampaat estävät tankkien etenemistä ja tarkka-ampujat napsivat osumia etäältä.

Huonoista puolista mainittakoon kehno laatikko, joka on todella ohutta kartonkia. Osat ovat muovikehikoissa, jotka voi heittää roskiin ne avattuaan. Tavaraa tulee sen verran, että ne mahtuvat peruspelin laatikkoon, mutta useamman lisäosan myötä ahdasta tulee ja pahasti.

Yhteenveto

Jos kaipaa Memoiriinsa jotain uutta, Eastern Front on paras laajennos peliin. Tästä saa uutta pelattavaa pitkäksi aikaa. Talvitaisteluiden täysipainoinen pelaaminen edellyttää Desert/Winter Board -laajennoskartan hankkimista.

Suunnittelija:
Julkaisija: Days of Wonder
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 60 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *