Kategoriat
Peliarvostelut

Memoir ’44: Terrain Pack

Terrain Pack keskittyy laajentamaan Memoir ’44:n lähinnä sekalaisilla elementeillä. Uutena rintamana peliin tulee Pohjois-Afrikan aavikkotaistelut, joiden lisäksi taistellaan länsirintamalla muun muassa Kauppapuutarhan taisteluissa.

Valtaosa laajennoksesta on erilaista pikkusälää. Uudet maastonmuodot sisältävät esimerkiksi teitä, rautateitä ja järviä. Lisäksi laatikossa on koko joukko skenaarioiden tavoitteiksi sopivia maastoja, esimerkkeinä padot, majakat ja hautausmaat.

Lisää sääntöjä

Lisäsäännöistä löytyy muun muassa miinakentät ja tosi isot tykit. Peli monimutkaistuu, mutta ei liikaa. Kaikkeahan ei ole pakko käyttää kerralla. Skenaarionväsääjät saavat paketista paljon aineksia omien kuvioiden kehittelyyn, ja uskoisinkin Terrain Pack -elementtien yleistyvän faniskenaarioissa nopeasti. Air Pack -lisäosan skenaariokirjassa julkaistiin vanhoista skenaarioista versiot, jotka käyttävät Terrain Packin laattoja.

Paketin pahin puute on skenaarioiden puute. Mukana tulee vain neljä skenaariota, jotka eivät todellakaan kata kaikkia uusia virityksiä. Netissä on pari lisää, mutta jos ei harrasta nettiskenaarioita, Terrain Packin tarjonta jää vajaaksi. Mikään välttämätön ostos se ei siis ole.

Terrain Packin kohdalla tulee sama valitus paketoinnista kuin Eastern Frontissa, laatikko on kehno. Pahempi puute on se, että uusilta maastonmuodoilta puuttuvat lunttilaput. Netistä löytyy, mutta olisivat ne saaneet tulla suoraan mukana.

Memoir '44: Terrain Pack

Yhteenveto

Jos tekee itse skenaarioita Memoiriin tai pelaa netistä löytyviä faniskenaarioita, Terrain Pack tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia. Satunnaisempi pelaaja saa enemmän irti Eastern Front -paketista. Tosifani ostaa tietysti molemmat.

Aavikkotaisteluiden täysipainoinen pelaaminen edellyttää Desert/Winter Board -laajennoskartan hankkimista.

Suunnittelija:
Julkaisija: Days of Wonder

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *