Kategoriat
Uutiset

Menolipun SM-turnaus Turussa 28.2.2010

Menolippu-lautapeliMenolippu-lautapelin Suomen mestaruudesta kisataan Turussa JunaCon I -tapahtumassa. Turnaus pelataan sunnuntaina 28.2. klo 11 alkaen ja siinä menestyminen vaatii muutakin kuin peruspelin hallintaa, sillä turnauksessa pelataan myös Menolippu Eurooppaa ja Märkliniä. Ensimmäinen kierros alkaa 11.15 ja pelinä on Menolippu, toinen kierros alkaa 13.30 ja pelinä on Menolippu Eurooppa. Finaalissa, joka alkaa 15.30, pelataan Märkliniä.

Käytössä on pudotuspelisysteemi, jossa jokaiselta kierrokselta pudotetaan pois huonoimmin menestyneitä pelaajia. Turnaukseen mahtuu korkeintaan 32 pelaajaa. Aikaisemmista tiedoista poiketen turnaukseen on ennakkoilmoittautuminen. Koska osallistujien määrä on rajattu, kannattaa ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautumisia otetaan vastaan turnauspaikalla klo 10.30-11.00, mikäli turnauksessa on tilaa.

Tapahtumaan osallistuminen maksaa yhdeltä päivältä kaksi euroa, Suomen lautapeliseuran, Tyrmän ja Stoorin pelikerhon jäseniltä euron. Ennakkoilmoittautuneet saavat pääsymaksusta euron alennuksen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Lautapeliseuran foorumilta.

Muoks: tietoja päivitetty 5.2.2010.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Menolipun SM-turnaus Turussa 28.2.2010”

Pitänyt oikein hankkia Pohjoismaat ja Svetsi, että päässyt harjoittelemaan. Toisaalta, onhan nuo aikalailla samanlaisia pelejä. Täytyy silti vielä sanoa, että vaikeinta tässä pelattavien pelien määrässä on se, että jokaisessa Menolipun versiossa kortteja tunnutaan pelattavan ihan eri säänöillä.

Tervehdys,

Pahoittelut että karttavalinta SM-kisoissa venähtänyt. Lopullista päätöstä pelattavista kartoista ei ole vielä tehty. Päätös tehdään 7.2. mennessä.

Turnauksessa tullee olemaan kolme kierrosta joilla ainakin kaksi eri versiota käytössä. USA on aika selvä valinta ainakin yhdelle kierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella voi olla käytössä eri versioita riippuen pelaajamäärästä. Pelaajämäärästä riippuen 1 tai 2 parasta jokaisesta ensimmäisen kierroksen pelistä pääsee välieriin joista taas karsitaan neljä parasta finaalikierroksille.

t. Aleksi Siirtola, JunaConin pääjärjestäjä
Finaaliin pääsee neljä pelaajaa.

Tarkennusta Menolipun SM-turnauksesta
Aika:
Sunnuntaina 28.2. klo 11.00 JunaCon-pelitapahtuman yhteydessä

Missä?
Turun Rautatieasema, Ratapihankatu 37, II kerros (ent. Aseman Baari)

Miten?
Ilmoittautumisia otetaan vastaan klo 10.30-11.00 pelipaikalla.
Ennakkoilmoittatua voi Suomen lautapeliseuran foorumilla:
http://www.lautapeliseura.fi/foorumi/viewtopic.php?f=2&t=7998
Ennakkoilmoittautuneille 1 euron alennus pääsymaksuun.
Turnaukseen mahtuu maksimissaan 32 pelaajaa.

Miten ja mitä pelataan?
Turnauksessa on käytössä pudotuspelijärjestelmä jossa joka kierroksella heikommin menestyneitä pelaajia putoaa pois. Pelaajien paikat pöytiin arvotaan. Yhteen pöytään tulee 3-5 pelaajaa.
Pelaajamäärästä riippuen turnauksessa on 2-3 kierrosta.
1. kierros alkaa klo 11.15 Pelinä Menolippu USA
2. kierros alkaa klo 13.30 Pelinä Menolippu Eurooppa
Finaali alkaa 15.30 (mikäli pelaajia vähän alkaa finaali jo 13.30) Pelinä Menolippu Märklin

Ohessa linkit pelien englanninkielisiin sääntöihin:
http://www.daysofwonder.com/tickettorid … /rules_tt/
http://www.daysofwonder.com/tickettorid … /rules_te/
http://www.daysofwonder.com/tickettorid … /rules_tm/

Mitä maksaa?
Yhden päivän lippu tapahtumaan on 2 euroa, SLS:n, Stoorin ja Tyrmän jäseniltä 1 euro.

Palkinnot?
Palkintoina juna-aiheisia lautapelejä, kunniaa ja vuoden 2010 Menolipun Suomenmestarin titteli!

Turnausta tukevat VR ja Lautapelit.fi

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *