Kategoriat
Uutiset

Spiel des Jahres 2012: Kingdom Builder

Spiel des JahresVuoden 2012 Spiel des Jahres -palkinto on myönnetty Donald X. Vaccarinon suunnittelemalle Kingdom Builder -pelille.

Raati kehui pelin luovan oikean mahdollisuuksien maailman. Muuttuvan pelilaudan ja lukuisten voittoehtojen vuoksi peli ei ole kahta kertaa samanlainen. Erilaiset lähtökohdat ja voittoehdot tuovat aina tuoreita strategisia haasteita. Yksinkertainen asettelumekanismi ei paljasta kaikkea hienouttaan heti, mutta kun peliä pelaa muutaman kerran, sen tyylikkyyttä oppii arvostamaan.

Donald X. Vaccarino saa tästä toisen sulan hattuunsa. Vaccarinon edellisestä Spiel des Jahres -voitosta ei ole kuin neljä vuotta: Dominion voitti arvostetun palkinnon vuonna 2009. Vastaavaan suoritukseen ei ole moni pystynyt (Wolfgang Kramer voitti 1990-luvun lopussa viiden vuoden sisällä kolme SdJ:tä, kaksi Michael Kieslingin ja yhden Richard Ulrichin kanssa).

Sattuvasti Lautapelit.fi:n julkaisema suomalainen laitos pelistä saatiin kauppoihin juuri samana päivänä, kun peli voitti palkintonsa.

Viime vuonna ensiesiintymisensä tehneen peliharrastajille suunnatun Kennerspiel des Jahres -palkinnon voitti tänä vuonna pariskunta Inka ja Markus Brand Village -pelillään. Villagessa pelaajat elävät elämää kylässä. Erityiskiitosta peli saa siitä, miten pelissä on huomioitu elämä ja kuolema. Pelaajien sukujen jäsenet ovat eri sukupolvia, syntyvät ja kuolevat. Pelissä on looginen aikamekanismi, joka tuo peliin elämän luonnollisen kiertokulun. Pelissä on paljon mahdollisuuksia ja paljon tehtävää.

Kingdom Builderin mökkejä lähikuvassa. Kuva: Mikko Saari
Kingdom Builder – Spiel des Jahres 2012. Kuva: Mikko Saari

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *