Kategoriat
Uutiset

Vuosiäänestys 2014: Eclipse voitti

Vuosiäänestyksen voittaja vuonna 2014 on Eclipse, jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Perinteinen vuosiäänestys on taas saatu päätökseensä. Vuoden parhaaksi peliksi on jälleen kerran valittu Eclipse, tällä kertaa aivan selvin lukemin. Eclipse keräsi 45 ääntä, kun kakkoseksi noussut Agricola sai vain 30 ääntä. Voitto oli Eclipselle jo kolmas peräkkäinen: peli on todellakin löytänyt tiensä suomalaisten pelaajien sydämiin.

Täysin uusista tulokkaista kymmenen kärkeen tiensä löysi vain Caverna ja Nations (joka sai viime vuonna pari ääntä ennen julkaisua peliä kokeilleilta testaajilta), viime vuonna debytoineista peleistä Love Letter teki komean nousun.

Äänestyksen kymmenen kärki näytti tältä, suluissa viime vuoden sijoitus:

 1. Eclipse (1.)
 2. Agricola (5.)
 3. Carcassonne (4.)
  Dominion (2.)
 4. 7 Wonders (3.)
 5. Love Letter (30.)
 6. Power Grid (7.)
 7. Caverna (-)
  King of Tokyo (18.)
 8. Menolippu (9.)
  Nations (99.)
  Race for the Galaxy (8.)

Äänestykseen osallistui 191 peliharrastajaa, jotka jakoivat yhteensä 1 182 ääntä pitkälle listalle pelejä.

Lautapelioppaan vuosiäänestys on järjestetty vuodesta 2003 joka syksy. Äänestyksessä saa äänestää mitä tahansa peliä, jota on viimeksi kuluneen vuoden aikana pelannut.

Vuosiäänestyksen 2014 tulokset.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *