Kategoriat
Uutiset

Vuosiäänestys 2015: Eclipse voitti

Perinteinen vuosiäänestys on taas saatu päätökseensä. Vuoden parhaaksi peliksi on jälleen kerran valittu Eclipse. Eclipse keräsi 35 ääntä, kun kakkostilan jakavat 7 Wonders ja Dominion saivat 31 ääntä. Voitto oli Eclipselle jo neljäs peräkkäinen.

Perinteinen vuosiäänestys on taas saatu päätökseensä. Vuoden parhaaksi peliksi on jälleen kerran valittu EclipseEclipse keräsi 35 ääntä, kun kakkostilan jakavat 7 Wonders ja Dominion saivat 31 ääntä. Voitto oli Eclipselle jo neljäs peräkkäinen.

Täysin uusista tulokkaista kymmenen kärkeen tiensä löysi vain Castles of Mad King Ludwig.

Äänestyksen kymmenen kärki näytti tältä, suluissa viime vuoden sijoitus:

 1. Eclipse (1.)
 2. 7 Wonders (5.)
  Dominion (3.)
 3. Power Grid (7.)
 4. Splendor (50.)
 5. Agricola (2.)
  Castles of Mad King Ludwig (-)
  Terra Mystica (13.)
 6. Love Letter (6.)
 7. Menolippu (10.)
  Race for the Galaxy (10.)

Äänestykseen osallistui 201 peliharrastajaa, jotka jakoivat yhteensä 1 232 ääntä pitkälle listalle pelejä.

Lautapelioppaan vuosiäänestys on järjestetty vuodesta 2003 joka syksy. Äänestyksessä saa äänestää mitä tahansa peliä, jota on viimeksi kuluneen vuoden aikana pelannut.

Vuosiäänestyksen 2015 tulokset.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Vuosiäänestys 2015: Eclipse voitti”

Mielenkiintoisa tuo Carcassonnen putoaminen. Kyseessä voi olla pienehkö äänestäjirn vaihtelu yms. Saapi nähdä miten uusi painos vaikuttaa asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *