Kategoriat
Artikkelit

Pelisuunnittelijoita: Kramer, Teuber ja Faidutti

Wolfgang Kramer

Wolfgang Kramer kuuluu täysipäiväisten suunnittelijoiden joukkoon. Jo vuonna 1989 päivätyönsä jättänyt Kramer oli ensimmäinen saksalainen ammattipelisuunnittelija. Viisi Spiel des Jahresia ja kolme Deutscher Spiele Preisia vuoteen 2007 mennessä voittanut Kramer on Reiner Knizian tavoin hyvin laaja-alainen suunnittelija, jonka julkaisuihin mahtuu peliharrastajien suosikkeja ja lastenpelejä.

Kramer on tehnyt paljon yhteistyötä muiden suunnittelijoiden kanssa. Pareista tärkeimmät ovat Michael Kiesling (Tikal, Java, Mexica, Torres, Sellaista Sattuu…) ja Richard Ulrich (El Grande, Princes of Florence).

Klaus Teuber

Klaus Teuberin ura alkoi Patricia McKillipin kirjoihin perustuvalla Barbarossalla, mutta varsinainen läpimurto tapahtui Catanin uudisasukkailla. Sen jälkeen Teuber on suunnitellut lukuisia Catan-aiheisia pelejä. Toki muutakin, mutta selkeä enemmistö Teuberin julkaisuista on Catania. Teuber on voittanut neljä Deutscher Spiele Preisia ja neljä Spiel des Jahresia. Spiel des Jahreseista vain yksi on voitettu Catan-pelillä, vaikka ne Teuberin päätyötä ovatkin.

Bruno Faidutti

Ranskalainen Faidutti on suomalaisten suosiossa. Citadelsin ja Dragon’s Goldin kaltaiset kevyet fantasia-aiheiset pelit ovat esimerkillistä Faiduttia. Amerikkalaisten pelisuunnittelijoiden huumorintajua ja mielikuvitusta ihailevan Faiduttin pelit ovat eurooppalaisen elegantteja, mutta humoristisia ja kaoottisia. Jos muuta kaaosta ei löydy, niin ainakin tapahtumakortteja, jotka lisäävät yllätyksiä ja väriä peliin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *