Kategoriat
Videot ja podcastit

iPad-lautapelit videoesittelyssä

Tuomo Pekkanen on syynännyt iPad-versioita tunnetuista lautapeleistä. Testiin ovat päässeet digitaaliversiot Carcassonnesta, Catanista, Puerto Ricosta ja Menolipusta.

Esittelyt on jaettu viiteen osaan: johdantoon ja jokaisen pelin omaan esittelyyn. Löydät videot alta ja pelit luonnollisesti App Storesta.

Carcassonne

Catan HD

Puerto Rico HD

Ticket to Ride

http://www.youtube.com/v/z9xRw_Bpzec

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

4 vastausta aiheeseen “iPad-lautapelit videoesittelyssä”

Vielä kun keksisin iPadille jotain muutakin käyttöä kuin pelata lautapelejä, niin saattaisin jopa investoida rahaa sen hankkimiseen… :)

Erinomaisia esittelyjä jälleen!

Neuroshima Hex:stä ja Small Worldista olemassa myös todella hyvät versiot iPadille. Suosittelen!

Näistä Catanista ja Carcassonesta on ilmeisesti myös Android-versio, mutta eri tekijöiltä. Osaisikohan joku verrrata niiden pelattavuutta iPad-versioihin?
Puerto Ricoa ja Ticket to Ridea ei ilmeisesti ole vielä Androidille.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että lautapeleillä on menekkiä taulutietokonemarkkinoilla. Mahtaakohan alkaa jossain vaiheessa vaikuttaa ihan pelisuunnitteluunkin, niin että jo suunnitelluvaiheessa otetaan huomioon sähköisen version toteutus.

Lautapelien menestys ja sopivuus digitaalisille markkinoille on hieno juttu ja sillä tulee varmasti olemaan kauaskantoisia vaikutuksia alaan. Lautapelijulkaisijoista Asmodee on ainakin jo vihjaissut, että he tulevat jatkossa keskittymään peleihin, jotka toimivat myös digitaalisessa muodossa. Tämä taas vuorostaan vaikuttanee myös pelisuunnittelijoiden työskentelyyn.

Huhut muuten kertovat, että tulevaisuudessa myös kotimaisia lautapelejä tullaan näkemään lisää digitaalisessa muodossa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *