Kategoriat
Peliarvostelut

Fearsome Floors (Finstere Flure)

Fearsome Floors on Friedemann Friesen peli, jossa pelaajat pakenevat ilkeän Fieson linnasta Furunkulus-hirviö kannoillaan. Hilpeä teema toimii ja peli on lisäksi mekaanisesti nokkela ja mukavan nopeatempoinen pelattava.

2F-Spielen julkaisut ovat usein tyylikkäitä; Fearsome Floors on ehdottomasti hienoimpia. Sarjakuvamainen tyyli sopii peliin erittäin hyvin. Pelin graafinen ilme on värikäs ja sisältää paljon viittauksia populaarikulttuuriin. Pelin hienoin ulkoasuseikka on tee-se-itse-hirviö, jonka voi koota mukana tulevista osista juuri sellaiseksi kuin itse haluaa.

Pelin idea

Fearsome Floorsin kansiPelaajilla on joukko nappuloita, jotka on saatava ohjattua luolastosta ulos. Pelaajat siirtävät nappuloita yksi kerrallaan niihin merkityn numeroarvon verran ja kun kaikki nappulat ovat liikkuneet kerran, Furunkulus-hirviö liikkuu ja yrittää syödä pelaajien nappulat. Luolastossa on erilaisia apuvälineitä kuten lohkareita ja liukkaita verilammikoita, joita voi hyödyntää paetessaan.

Jokaisella nappulalla on kahden vuoron aikana seitsemän liikettä, mutta ne on jaettu eri tavoin. Osa liikkuu joka toisella vuorolla kuusi askelta, joka toisella yhden, osa taas on tasaisempia.

Hirviönkin juoksuvauhti vaihtelee, toisinaan se on nopeampi ja toisinaan vähän rauhallisempi. Furunkulus liikkuu aina askeleen kerrallaan ja kääntyy sitten suuntaan, jossa syötävää eli pelaajien nappuloita on lähimpänä. Hirviö hakeutuu tehokkaasti kohti pelaajia, mutta ovela pelaaja pystyy ohjaamaan sitä haluamaansa suuntaan – kohti toisten pelaajien nappuloita, siis.

Nopeaa hupia isollekin porukalle

Fearsome Floors on miellyttävän joustava peli. Se toimii erittäin hyvin kuudella tai seitsemällä pelaajalla, eikä kaksinpelikään hullumpi ole. Analyysiin taipuvaiset pelaajat voivat tosin jumittaa pelin. Kannattaakin pitää vauhtia yllä ja muistaa, että kyse on kiivaasta pakomatkasta. Varsinkaan kierroksen ensimmäisiä hahmoja siirtäessään ei kannata liikaa optimoida, koska muiden nappuloiden liikkeet muuttavat tilannetta vielä paljon.

Peli voi myös jäädä hieman laimeaksi kokemukseksi, jos kaikki vain välttelevät hirviötä parhaansa mukaan ja juoksevat kohti ulospääsyä. Peli on parhaimmillaan, kun pelaajat yrittävät usuttaa hirviötä toistensa kimppuun.

Karmivaa kauhua käytävillä. Kuva: John Carlton
Karmivaa kauhua käytävillä. Kuva: John Carlton

Suunnittelija:
Julkaisija: 2F-Spiele, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 2003
Pelaajamäärä: 2-7
Pituus: 60 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Fearsome Floors (Finstere Flure)”

Eipä ole kävellyt vastaan toista tämän tapaista peliä. Aivan loistava välipala, joka on varmasti parhaimmillaan yksi hauskimmista pelaamistani peleistä. Säännöt on helppo opettaa ja pelaajamäärä on joustava, joten peliä voi pelata melkein missä seurassa tahansa.

Aivan mahtavaa! Olen pelannut joskus vuosia sitten tätä peliä yhdessä illanvietossa ja oli todella ratkiriemukasta. Sen jälkeen olen yrittänyt saada selville pelin nimen ja nyt löysin sen ihan sattumalta täältä :) Pitääpä käväistä Fantasiapeleissä joku päivä hakemassa oma kappale, yay.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *