Kategoriat
Peliarvostelut

Kellotornin kummitukset

Ikä: 5+. Kummitusaiheinen Kellotornin kummitukset on jännittävä yhteistyömuistipeli, jossa yritetään löytää kellotornin kummituslapset ajoissa.

Kellotornin kummitukset ei ole aivan uusi peli. Tunnetun lastenpelisuunnittelija Heinz Meisterin tekemä peli ilmestyi alunperin jo vuonna 1994. Suomeksi peli saatiin 2013, kun Amigo julkaisi alunperin Ravensburgerin julkaisemasta pelistä uuden laitoksen ja Lautapelit.fi nappasi pelin Suomen markkinoille.

Pelin idea

Kellotornin kummitusten kansiKellotornin kummitukset on yhteistyömuistipeli. Erikoinen yhdistelmä tarkoittaa sitä, että pelaajien on käytettävä muistiaan yhdessä löytääkseen kolmen samanvärin kummituslapsen ryhmiä. Jokainen pelaaja kääntää vuorollaan auki yhden laatan ja jos esiin saadaan kolme samanväristä kummitusta, ne voi kerätä talteen.

Jos pelaaja kuitenkin kääntää esiin väärän värisen kummituksen, avatut kummitukset käännetään kiinni ja pelilaudalla olevaa kelloa säädetään viisi minuuttia eteenpäin. Jotta peli ei olisi aivan itsestäänselvä juttu ratkaista, sitä pelataan kelloa vastaan. Pelin alussa kello on kymmenen illalla ja kummituslapset on saatava sänkyihinsä puoleen yöhön mennessä. 24. virhe lopettaa pelin. Pelin vaikeustasoa voi halutessaan säätää aloitusajan perusteella.

Hauskaa puuhastelua

Kellotorni ja kummitukset. Kuva: Amigo
Kellotorni ja kummitukset. Kuva: Amigo

Kellotornin kummitukset on ennen kaikkea koko perheelle sopivaa puuhastelua. Pelinä se ei ole kovin yllätyksellinen, mutta on kummitusjahdissa oma jännityksensä. Kun kellotornin kello lähestyy puolta yötä ja kummituslapsia on vielä löytymättä, peli käy kiinnostavaksi: ehditäänkö, onnistuuko?

Peli käy onneksi loppua kohden helpommaksi, kun kummituslaattoja on jäljellä vähemmän. Alkuun tehtävä voi nimittäin vaikuttaa vaikealta, kun edes pareja ei tahdo löytyä ja aika kuluu kovaa vauhtia.

Erityisen mainiosti peli sopii niille, jotka eivät kaipaa peleiltään kilpailuasetelmaa. Kellotornin kummitukset on hauskaa ja rauhallista yhteistä tekemistä, josta kukaan ei pahoita mieltään. Tällaisillekin peleille on tilausta.

Faktat Kellotornin kummituksista

Suunnittelija:

Julkaisija: Lautapelit.fi (2013)

Mutkikkuus: Pelin säännöt ovat hyvin yksinkertaiset ja pelaaminen on helppoa.

Onnen vaikutus: Hyvä muisti ja yhteistyö ovat pelissä ratkaisevassa asemassa.

Vuorovaikutus: Pelaajien on tehtävä yhteistyötä pärjätäkseen.

TeemaDoris Matthäusin söpö kummituskuvitus tekee pelistä hauskan ja miellyttävän näköisen.

Uudelleenpelattavuus: Jos pelin perusidea toimii, sitä jaksaa kyllä pelata. Vaikeustasoa voi säätää, jos peli tuntuu liian helpolta.

Kieliriippuvuus: Pelin osissa ei ole tekstiä.

Pelaajamäärä: 1–6.

Pituus: 10–15 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Kellotornin kummitukset”

Arvostelu oli osuva. Mukavaa koko perheen puuhastelua. Tällaisia yhteistyöpelejä saisi olla enemmänkin! Vaikka häviämisen opettelukin on tärkeää, on joskus kiva vain pelailla yhdessä ilman draamoja.

Hanna, yhteistyöpelaaminen tuntuu olevan jonkin verran trendi tällä hetkellä, joten eipä tämä ainoaksi jää. Sen tarkemmin yksityiskohtiin menemättä tiedän, että Lautapelit.fi:ltä on tulossa lisää lapsille sopivia yhteistyöpelejä tämän vuoden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *