Kategoriat
Peliarvostelut

Muumi viidakkoseikkailu

Ikä: 4+. Muumi Viidakkoseikkailu on hahmontunnistuspeli, jossa pitää löytää pelilaudalta korttien näyttämät kuviot. Nopein löytäjä saa palkinnon. Muumiviidakkoa on hauska tuijotella, mutta hitainta pelaajaa saattaa harmittaa.

Muumi viidakkoseikkailu on jälleen uusi Muumi-peli. Vuonna 2016 Vuoden lastenpeli -kisassa pärjäsi Muumi-teemalla: Muumipeikon kalaretki voitti ja Muumi viidakkoseikkailu pääsi finaaliin.

Kaksikosta tämä on se mielenkiintoisempi peli, ainakin vähän isommille lapsille, ja mielestäni yksi parhaista Muumi-aiheisista peleistä.

Pelistä on olemassa kaksi uutta versiota, vuonna 2017 ilmestynyt Coral Reef ja vuonna 2020 ilmestynyt Etsi ja löydä! Safariseikkailu. Pelit ovat identtisiä säännöiltään, vain kuvitus on erilaista.

Etsi ja löydä

Muumi Viidakkoseikkailun kansiPelilauta kootaan palapelipalasista. Palaset ovat kaksipuoleisia: toinen puoli on helpompi ja toinen vähän vaikeampi, joten pelin vaikeusastetta voi säätää näppärästi.

Pelilauta on täynnä erilaisia Muumi-hahmoja ja näihin liittyviä esineitä. Pelaajien tehtävänä on löytää vaaditut esineet. Jokaista esinettä vastaa yksi kortti pakassa ja joka vuoro käännetään esiin kaksi korttia. Kun joku pelaajista löytää korttien kuvaamat esineet pelilaudalta, hän osoittaa niitä sormella.

Onnistuneesta löytämisestä palkitaan hedelmällä. Viidellä hedelmällä voittaa. Onneen on tarjolla myös oikotie: jos molempien esineiden kortissa on kuvattuna pyrstötähti, pelaaja saa palkinnoksi sekä hedelmän että pyrstötähden. Pelin voittaa myös kahdella pyrstötähdellä.

Muumi Viidakkoseikkailun kortteja. Kuva: Mikko Saari
Kortit näyttävät, mitä laudalta pitää löytää. Joka vuoro käännetään esiin kaksi korttia. Kuva: Mikko Saari

Helppo ja hauska peli

Muumi viidakkoseikkailu on helppo pelata. Selkeää ja tyylikästä Muumi-kuvitusta on mukava katsella pelilautaa tuijotellessaan ja vaikeampi viidakkopuoli pelilaudasta on kiitettävän täynnä kaikenlaista häiriötekijää hahmontunnistusta estämässä.

Suurin ongelma pelin suhteen on se, ettei siinä ole tuurilla oikein minkäänlaista sijaa. Pelin vetovoima hiipuu nopeasti, jos pelaajat eivät ole samantasoisia, koska nopeampi pelaaja vie pisteet kerta toisensa jälkeen. Tämä voi syödä pelin kestävyyttä jonkin verran – pelaaminen ei ole hauskaa, jos aina häviää.

Jos pelaajat ovat tasaväkisiä, Muumi viidakkoseikkailu on nopeatempoista huvia, eikä yhdellä kertaa varmastikaan selvitä kertapelillä. Meilläkin ensimmäisellä pelikerralla oli aivan pakko pelata viisi peliä putkeen. Onneksi yksi erä ei käytännössä kestä edes sitä 20 minuuttia, mitä laatikko lupaa.

Pelilaudan helpompi puoli. Kuva: Mikko Saari
Pelilaudan helpompi puoli, jolla on vähemmän häiriötekijöitä. (Vaikeampi puoli näkyy otsikkokuvassa.) Kuva: Mikko Saari

Faktat Muumi viidakkoseikkailusta

Julkaisija: Tactic (2016)

Mutkikkuus: Säännöt ovat yksinkertaiset, eikä niiden opettelemiseen mene juurikaan aikaa.

Onnen vaikutus: Hyvin vähän, tarkkasilmäisempi ja nopeampi pelaaja voittaa lähestulkoon aina.

Vuorovaikutus: Mitään toisen pelaajan kiusaamista ei mukana ole, kyse on puhtaasta nopeustestistä.

Teema: Muumi-hahmoja on mukava tuijotella, mutta muuten peli on kyllä täysin abstrakti.

Uudelleenpelattavuus: Pelaaminen on mukavaa ja eriä tulee helposti pelattua monta putkeen, mutta jos pelaajat ovat kovin epätasaisia, hitaammalle tulee nopeasti paha mieli, eikä pelaaminen kiinnosta.

Kieliriippuvuus: Pelissä ei ole tekstiä.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: 10–20 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Muumi viidakkoseikkailu”

Mistä pelejä saa ostaa ja mihin hintaan.Asun Seinäjoella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *