Kategoriat
Peliarvostelut

Sadepäivä Muumitalossa

Ikä: 4+. Muumitalossa vietetään sadepäivää ja Pikku Myy keksii muumeille tekemistä. Sadepäivä Muumitalossa on helppo lautapelikirja.

Muumilaaksossa on sadepäivä, eivätkä lapset pääse ulos leikkimään. Onneksi Pikku-Myy on keksinyt kaikille puuhaa. Sadepäivä Muumitalossa on lautapelikirja, jossa on kuusi aukeamaa, yksi kutakin peliä kohden: keittiössä kolisee, säpinää salongissa, ullakon uumenissa, kujeita kellarissa, mekkalaa makuuhuoneessa, riemua rannalla.

Pelin idea

Sadepäivä Muumitalossa -kirjan kansiPelissä on tarkoitus kerätä omenoita, sillä eniten omenoita kerännyt voittaa pelin, kun koko kirja on pelattu läpi. Pelin kuluessa omenoita saa tai niitä menettää osuessaan pelilaudan ruutuihin. Pelilaudalla liikutaan nopan silmälukujen mukaan. Pelin mukana ei tosin tule noppaa, vaan numerokiekko, joka on ikään kuin kuuteen osaan jaettu kellotaulu, jonka viisaria pöyräyttämällä arvotaan silmäluku.

Eri pelejä edustavat aukeamat liittyvät toisiinsa, sillä kun ensimmäisen pelin tavoitteet on saavutettu, tai joku pelaajista osuu käännä-ruutuun, siirrytään seuraavalle aukeamalle ja uuteen peliin. Pelilautaa kierretään jotakin muumihahmoa esittävällä, muoviseen alustaan kiinnitettävällä pahvisella pelinappulalla. Kerättävät omenat ovat niin ikään pahvikiekkoja, joihin on painetu omenan kuva.

Matkalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Erilaiset tapahtumat, kuten tahmatassun tapaaminen on kuvattu kunkin laudan ruuduissa, joten pelin oikeaoppinen pelaaminen vaatii, että joku lukutaitoinen on pelissä mukana.

Osui ja upposi

Testiryhmän juniorijäsenet innostuivat pelistä kovin, koska numerokiekon pyörittäminen oli hauskaa. Peli etenee nopeasti, ja koko kirja on tyypillisesti pelattu läpi noin puolessa tunnissa.

Kirjan sivussa on kätevä säilytyslokero, johon pelihahmot ja omenat voi pakata. Peli soveltuu aukeamien pienen vetreyttämisen jälkeen hyvin myös matkapeliksi.

Faktat Sadepäivä Muumitalossa -pelistä

Julkaisija: Egmont Kustannus (2009)

Mutkikkuus: Säännöt ovat helpot ja peli soveltuu nelivuotiaille, mutta pelaaminen ilman aikuisia vaatii lukutaitoa.

Onnen vaikutus: Koska peli on puhtaasti noppapeli, on onnen vaikutus hyvin suuri.

Vuorovaikutus: Pelaajien vuorovaikutusta ei ole. Hyväonnisin voittaa.

Teema: Muumit ovat vahvana tässäkin pelissä.

Uudelleenpelattavuus: Alkaa toistaa itseään nopeasti, mutta kyllä tätä aikuinenkin sentää pari peliä jaksaa.

Kieliriippuvuus: Peli vaatii hieman lukutaitoa.

Pelaajamäärä: 1–6

Pituus: 30 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *