Kategoriat
Peliarvostelut

Hit the Hat

Ikä: 4+. Onnistutko lyömään oikeanlaista hattua nopeammin kuin kukaan muu? Hit the Hat on puhdas nopeustesti, jossa nopeimmat vievät voiton.

Lastenpeli Hit the Hat kertoo heti nimellään, mistä on kyse: pitää lätkiä hattuja. Hatut ovat pöydällä olevia pahviläpysköitä, joita koitetaan napata imukupilla varustetulla kepillä. Nopein läiskijä vie voiton. Tarjolla on siis reaktiotestihupailua, jollainen vetoaa lapsiin hyvin tehokkaasti.

Pelin idea

Hit the Hatin kansiJokaisella hatulla on kolme ominaisuutta: muoto, reunan väri ja kuviointi. Joka vuoro heitetään kolmea noppaa, joista kukin määrää yhden ominaisuuden.

Sitten täytyy vain läpsäistä pöydältä sopivannäköistä hattua. Nopein läiskijä voittaa erän ja saa pisteen. Pelaaja, joka ensimmäisenä kerää kuusi pistettä, voittaa.

Hit the Hat on erittäin yksinkertainen peli, eikä sen sääntöjen kanssa saa pitkää aikaa tuhrattua. Pelaamaan pääsee nopeasti. Käytännön pelaaminen voi vaatia hieman harjoitusta ja tapojen sopimista, esimerkiksi miten noppia heitetään siten, että kaikki näkevät nopanheiton tuloksen edes suunnilleen samaan aikaan.

Vaatii tasoitusta

Hattujen löytäminen on aika helppoa, joten ainakin oman kokemukseni mukaan aikuisen pitää lasten kanssa pelatessaan hieman jarrutella. Riippuu toki lapsista ja aikuisista. Parhaimmillaan peli on samantasoisten pelaajien kesken.

Pientä tasoitusta on sentään tarjolla. Säännöt neuvovat helpottamaan peliä käyttämällä vain kahta noppaa ja tasoituspeli, jossa toiset valitsevat hatun kolmen ja toiset kahden nopan perusteella onnistuu myös. Näistä sommittelemalla saa sopivan pelin aikaiseksi.

Yksinkertaiseksi nopeustestipeliksi Hit the Hat on oikein toimiva, etenkin lasten kesken pelattuna. Ikäsuositus 4+ on aika hyvä, isommille koululaisille peli alkaa olla jo vähän pliisu, mutta sitten onkin jo aika siirtyä haastavampien pelien pariin. Halli Galli on aina hyvä valinta nopeustestiä etsiville.

Faktat Hit the Hatista

Julkaisija: dan-spil (2011)

Mutkikkuus: Erittäin yksinkertainen, pelaamaan pääsee nopeasti ja vaivattomasti.

Onnen vaikutus: Nopeus ja tarkkaavaisuus ratkaisee voittajan tässä pelissä enemmän kuin tuuri.

Vuorovaikutus: Nopein voittaa, eli toisten kanssa kilpaillaan koko ajan.

Teema: Hauska, vetoaa lapsiin.

Uudelleenpelattavuus: Sopivan satunnaisesti pelattuna hattupeli viihdyttää hyvän tovin ja siinä vaiheessa kun peli alkaa tympiä, on helppo siirtyä haastavampiin nopeustestipeleihin.

Kieliriippuvuus: Kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2—4.

Pituus: 10-15 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *