Kategoriat
Peliarvostelut

Muumi Hillopeli

Ikä: 4+. Muumimamma haluaa keittää hilloa, mutta marjoja vielä tarvitaan. Pelaajat pääsevät keräämään marjoja Kimblen hengessä.

Muumimamma aikoo keittää hilloa. Koska paras hillo tulee tuoreista marjoista ja hedelmistä, hän pyytää Muumipeikon, Niiskuneidin, Pikku-Myyn ja Haisulin apua näiden keräämiseen. Siispä tuumasta toiseen ja lautaa kiertämään!

Pelin idea

Muumien HillopeliPeli noudattaa klassisen ludo-pelin eli Kimblen sääntöjä. Jokaisella pelaajalla on pelinappulanaan neljä marjaa tai hedelmää, jotka hänen on kuljetettava pelilaudan ympäri. Jos kaksi pelinappulaa sattuu samaan ruutuun, tulee toinen niistä syödyksi ja se palautetaan lähtöruutuun. Pelin voittaa se, joka ensimmäisenä kierrättää kaikki neljä nappulaansa pelilaudan ympäri eli toimittaa neljä kasvista Muumimamman hillopataan.

Ludoon verrattuna mukana on kaksi uutta sääntöä. Kullakin pelaajalla on myös muovinen pelihahmo, joka voi siirtyä samaan ruutuun viimeksi liikutetun pelinappulan kanssa. Tällöin pelinappula on turvassa, eikä sitä voi syödä. Jos huono tuuri käy, voivat pelinappulat myös juuttua hetkeksi paikalleen. Muumilta saattaa esimerkiksi vierähtää yksi heittovuoro halkoja hakatessa.

Uudistunut Kimble

Muumi Hillopelin palapelimainen pelilautaMuumipelin ansioksi on sanottava, että se onnistuu puhaltamaan mielestäni vähän väsyneeseen ludo-pelien perheeseen uutta virtaa. Uudet säännöt mahdollistavat monipuolisemman pelaajien välisen kanssakäymisen ja pelihahmojen taktisesti viisaalla liikuttelulla voi estää vastapelaajien syömäaikeet varsin usein. Olin yllättynyt, miten paljon nämä uudet säännöt monipuolistivat peliä.

Pelin osaset ovat kohtuullista laatua. Pelilauta on jämäkkää pahvia, ja se koostuu neljästä osasta, jotka pitää koota ennen pelaamista. Pelilaatikko on näin saatu matkapeliksikin sopivaan kokoon. Pelinappulat ja pelihahmot ovat muovia, ja kestävät kovaakin kuritusta.

Faktat Muumi hillopelistä

Julkaisija: Peliko (2009)

Mutkikkuus: Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta mahdollistavat pienen taktikoinnin, koska vastapelaajien nappulat voi halutessaan syödä. Peliä osaavat pelata jo nelivuotiaat, mutta vastapelaajien nappuloiden syömiseen liittyvät yksityiskohdat eivät niin pienille vielä tunnu aukeavan.

Onnen vaikutus: Peli on mitä suurimmassa määrin tuuripeli.

Vuorovaikutus: Pelaajat vuorovaikuttavat syömällä toistensa pelinappuloita.

Teema: Muumit ovat vahvana tässäkin pelissä.

Uudelleenpelattavuus: Peli toimii jokaisella pelikerralla käytännössä samalla tavalla.

Kieliriippuvuus: Sääntöjä lukuunottamatta kieliriippumaton.

Pelaajamäärä: 2–6

Pituus: 30 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *