Kategoriat
Peliarvostelut

Labyrinth Aarteenmetsästys

Ikä: 6+. Muuttuva labyrintti -peleihin perustuva Labyrinth Aarrejahti on hahmotus- ja tarkkailupeli, joka sopii hyvin lapsille.

Muuttuva labyrintti -pelien tyylillä ratsastava Labyrinth Aarteenmetsästys on hahmontunnistuspeli. Idea muistuttaa hyvin paljon Ricochet Robotia: pelaajat tuijottavat pelilautaa, kunnes joku huutaa numeron. Labyrinth on vain hieman lapsellisempi muunnelma aiheesta ja sopii paremmin pienemmille pelaajille.

Pelin idea

Englanninkielisen laitoksen kansiLabyrinthissä etsitään aarteita. Pelilaudalle on kuvattu labyrintti, jossa on kymmenen aarretta. Pelaajien pitää laskea, kuinka monelle aarteelle on mahdollista päästä aloituspisteestä. Tietä tukkivat kuolettavat ansat ja lukitut ovet.

Laskettuaan löytyvien aarteiden määrä pelaaja kiljaisee tuloksensa ääneen ja tarkistaa sitten labyrinttikortin takapuolelta, menikö oikein. Oikeasta tuloksesta voittaa avaimia, väärän vastauksen sattuessa muut voivat vielä yrittää.

Kun joku saa avaimia, hänen täytyy jatkossa laskea myös aarteet, jotka löytyvät lukittujen ovien takaa. Tämä tasoittaa peliä jonkin verran, kun aarteita on enemmän laskettavaksi. Avaimia kertyy myöhemmällä menestyksellä lisää. Peli päättyy, kun joku saa viidennen labyrinttinsä ratkaistua oikein.

Peliä voi tasoittaa lapsille siten, että lapsien ei tarvitse välittää avaimista, jolloin peli ei muutu vaikeammaksi.

Hahmontunnistusta lapsille

Ricochet Robotiin verrattuna Labyrinth on huomattavasti helpompi, tehtävät ovat yksinkertaisempia. Veikkaan silti, että tässäkin on tiettyä “toiset osaa, toiset ei” -ilmiötä havaittavissa, eikä hiljaisen keskittynyt laudantuijottaminen kaikkia jaksa kiinnostaa.

Aikuisille pelaajille ongelmallista on tehtävien helppous ja eri vaihtoehtojen vähäisyys. Koska aarteita on joka kortilla kymmenen, saatavilla olevien aarteiden määrä ei juuri vaihtele. Reilusti yli puolessa korteista ilman avaimia aarteita on neljä tai viisi, eli arvaamalla jomman kumman saa aika hyvät todennäköisyydet onnistua.

En ole kokeillut peliä lasten kanssa, mutta luulisin, että siinä kohderyhmässä on Labyrinthin paras ympäristö. Aikuisten kesken Ricochet Robot on selvästi parempi vaihtoehto.

Suunnittelija: Gunter Baars
Julkaisija: Ravensburger
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2–6
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *