Kategoriat
Peliarvostelut

Popsivat mopsit

Mopsit ovat syöneet tikkareita, jotka ovat värjänneet koirien kielet. Pelin voittaa pelaaja, joka saa koirapuistonsa täyteen. Muistatko missä oli vihreäkielinen mopsi?

Popsivat mopsit on lautapeliksi naamioitu muistipeli, joka toimii erittäin hyvin, kiitos hauskojen puristeltavien koirien. Mopsihahmot ovat supersuloisia ja pelin päätyttyä ne kelpaavat hyvin myös lasten leikkeihin. Peli sisältää kuitenkin pieniä osia, eikä sitä suositella alle 3-vuotiaille. 

Popsivat mopsit -pelin kansi

Purista mopsia

Omalla vuorolla heität kahta noppaa ja yrität löytää pelialueelta tai toisten koirapuistoista mopsit, joiden kielen väri on sama kuin nopissa. Mopsin suuhun ei kuitenkaan näe koskematta mopseihin. Kun puristat mopsia, se sylkäisee kielensä ulos paljastaen sen värin.

Jos löydät oikeanvärisen kielen pelialueelta, saat mopsin itsellesi. Jos epäilet, ettet löydä pelialueelta oikeanväristä mopsia, voit puristaa mopsia jonkun muun koirapuistosta. Et kuitenkaan voi saada tätä mopsia itsellesi vaan onnistuessasi saatkin uuden vuoron. 

Hyvämuistinen rokkaa tässä pelissä melko varmasti, mutta varmaksi en uskalla luvata, koska myös noppatuuri vaikuttaa menestykseen. Tärkeää on myös jaksaa keskittyä muiden vuoroilla ja tarkkailla missä on minkäkin värisiä kieliä.

Isompien lasten kanssa kannattaa kokeilla varianttia, jossa saa varastaa mopseja kaverin koirapuistosta. Tässä versiossa hyvämuistinen ei välttämättä pärjää, kun muut voivat varastaa mopseja hänen koirapuistosta.

Mopsi kädessä, kieli piilossa.
Mopsin kielen väri on visusti piilossa, kunnes mopsia puristaa. Kuva: Vilma Vihervaara

Faktat Popsivista mopseista

Julkaisija: Lautapelit.fi (2023), Blue Orange (2022)

Mutkikkuus: Popsivat mopsit on helppo peli, jota lapset voivat pelata ilman aikuista.

Onnen vaikutus: Noppatuuri vaikuttaa hieman, mutta tärkeintä on hyvä muisti ja tarkkaavaisuus.

Vuorovaikutus: Muiden vuoroja seuraamalla näkee mopsien kielien värin, eli hereillä on oltava.

Teema: Suloiset mopsihahmot ovat todella söpöjä ja vetoavat pienempiin ja isompiin koiranystäviin.

Uudelleenpelattavuus: Peli on yksinkertainen lastenpeli, joka viihdyttää kohderyhmäänsä hyvin. 

Kieliriippuvuus: Peli ei vaadi lukutaitoa.

Pelaajamäärä: 2–4

Pituus: 10–15 minuuttia.

Kuusi mopsinappulaa aitauksessa.
Mopseja aitauksessa. Kuva: Vilma Vihervaara

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *