Quoridor

Quoridor on tyylikäs puinen abstrakti peli, joka sopii vaikeusasteeltaan koko perheelle, mutta tarjoaa kiinnostavia haasteita myös varttuneemmille pelaajille. Kuten muutkin Gigamicin pelit, Quoridor on vankkaa sohvapöytäpelimateriaalia.

Pelin idea

Quoridorin kansiPelin tarkoituksena on selviytyä nappulallaan laudan toiselle puolelle. Vastapelaajan edistystä on estettävä rakentamalla aitoja. Joka vuoro pelaaja voi valita, asettaako aidan vai siirtääkö nappulaansa — mutta se ei olekaan aivan yksinkertainen valinta. Aitoja on rajallisesti, joten niiden pelaaminen siten, että ne estävät vastapelaajaa parhaimmalla tavalla eivätkä haittaa omaa etenemistä on vaativaa.

Peli toimii hyvin myös lasten kanssa. Tasoituksena heikommalle pelaajalle voi antaa enemmän aitoja. Mielipiteet pelin toimivuudesta eri pelaajamäärillä vaihtelevat, sillä jotkut ovat sitä mieltä, että nelinpeli ei toimi lainkaan, osa taas pitää sitä parempana kuin kaksinpeliä. Kaksinpelin toimivuudesta ei ainakaan ole epäilyksiä.

Lastenversio

Vuoden lastenpeli 2009 voittajaQuoridor Kid on muovisen räikeä versio, jossa hiiret juoksevat juustoa kohden. Pelilauta on pienempi ja hiirinappulat vetoavat kenties lapsiin pelkistettyjä puunappuloita paremmin. Mitään erityistä tarvetta lastenversiolle ei ole, lapset voivat hyvin pelata myös perusversiota. Kid-versio voitti parhaan lastenpelin Vuoden peli -palkinnon vuonna 2009. Peruspeli on voittanut Mensa Selectin.

Quoridor Mini on muuten kuin perus-Quoridor, mutta pienempi.

Suunnittelija:
Julkaisija: Gigamic
Ilmestymisvuosi: 1997
Pelaajamäärä: 2 ja 4
Pituus: 15 min

Luokat: , , , , ,

Aiheet:

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Quoridor

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:22
Aito keskiarvo:3.05
Tasoitettu keskiarvo:3.19
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 5
  • 3: 11
  • 4: 6
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.