Space Beans

Space Beansin suunnittelija Uwe Rosenbergillä on pahanlainen pakkomielle papuihin, pavunviljelyaiheinen Bohnanza on hänen menestynein pelinsä.

Nyt pavut on siirretty ulkoavaruuteen, jossa galaktiset papukauppiaat kiertävät ympäriinsä ostaen ja myyden avaruuspapuja. Eri scifi-sarjoista ja -elokuvista ulkoasunsa napanneet pavut valloittavat scififanin sydämen, varsinkin tuima Darth Papu on perin sympaattinen.

Pelin idea

Space Beansin kansiPelin tarkoitus on kerätä mahdollisimman arvokkaita papupeltoja ja kerätä siten kolmekymmentä pistettä. Peltoja voi olla yhtä aikaa kaksi, joista toinen on julkinen ja toinen taas pidetään nurinpäin salassa muilta. Peltoon saa pelata vain yhtä lajia papuja ja joka vuoro on pakko pelata kortti.

Pellon voi myydä, jos siitä löytyy korttien määrän mukainen kortti. Eli jos viiden kortin pinossa on ainakin yksi viitonen, pellon voi myydä ja kerätä viisi pistettä. Peltojen rakentelu onkin kevyttä riskinottoa, varsinkin kun isonumeroisia kortteja on pelissä vähemmän.

Pelin varsinainen koukku on siinä, että pelattuaan pelaaja antaa korttinsa edelliselle pelaajalle. Se on ainoa vuorovaikutuksen keino pelaajien välillä. Idea on ihan hauska, mutta pelissä ei ole esimerkiksi Bohnanzan nerokkuutta.

Björn Pertoftin pavut ovat kerrassaan hauskan näköisiä. Valikoimasta löytyy Darth Pavun lisäksi Londo Mollari Papulon 5:stä, Alien-papu, mustaan monoliittiin päänsä kolauttanut avaruusmiespapu ja niin päin pois.

Space Beans on kelvollista ajanvietettä, mutta ei toimi kovin hyvin suurella pelaajamäärällä. Kuuden hengen pelissä vierähtää helposti puolisentoista tuntia, mikä on aivan liikaa näin yksinkertaiselle pelille. Space Beans käy äkkiä tylsäksi, koska vuorovaikutusta pelaajien välillä on hyvin vähän. Parhaimmillaan peli on kolmella tai neljällä pelaajalla erittäin nopeasti pelattuna, muuten peli vajoaa harmaaseen keskinkertaisuuteen.

Suunnittelija:
Julkaisija: Amigo Spiele, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 1999
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 30 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Space Beans

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:21
Aito keskiarvo:3.10
Tasoitettu keskiarvo:3.21
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 2
  • 3: 15
  • 4: 4
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.