Kategoriat
Uutiset

Competo julkaisee Eight-minute Empiren

Competo julkaisee alunperin Kickstarterissa julkaistun Eight-minute Empiren pohjoismaisena versiona nimellä Imperium. Kymmenen minuutin imperiuminrakennuspeli ilmestyy suomeksi touko-kesäkuussa.

Imperiumin kansiCompeto julkaisee Eight-minute Empiren suomeksi. Pohjoismaissa nimen Imperium saanut peli ilmestyy kauppoihin touko-kesäkuussa. Nimi kertoo, mistä on kyse: valtakuntien rakentamisesta lyhyessä ajassa. Aivan nimen kahdeksassa minuutissa peliä ei välttämättä pelata, mutta ei pelissä 10–15 minuuttia kauempaa mene.

Siinä ajassa pitäisi rakentaa valtakuntaa. Peli on settien keräilyä, alueiden hallintaa ja korttien draftaamista. Joukkoja johdetaan korteilla, joita ostetaan rahalla. Korteissa on myös tuotteita, joita keräämällä saa myös pisteitä. Kortteja valitessaan täytyy siis tasapainotella kahta erillistä asiaa.

Peli on nopeasti ohi – nelinpeli kestää vain kahdeksan kierrosta. Kovin syvällistä valtakunnan rakentamista ei siis ole tarjolla, mutta kevyenä fillerinä Imperium toimii hienosti.

Peli ilmestyi alunperin print-and-playna ja sittemmin varsin menestyneenä Kickstarter-projektina.

Pelin kuva: Chris Norwood / BGG.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *