Kategoriat
Uutiset

Kinderspiel des Jahres -voittaja ilmestyy suomeksi

Bergsala Enigma julkaisee suomeksi viime vuoden Kinderspiel des Jahres -voittajan Der verzauberte Turm. Lumottu torni -niminen peli ilmestyy elokuussa, samoin kuin Bezzerwizzerin tekijöiden palkittu uutuus, Visailuetsivät.

The Magic Towerin kansiViime vuoden Kinderspiel des Jahres -voitto meni tuttuun osoitteeseen: sen voitti Inka ja Markus Brandin suunnittelema ja Drei Magier Spielen julkaisema Der verzauberte Turm. Ei ole kummoinenkaan yllätys, että peli ilmestyy suomeksi, mutta se on, että julkaisija ei ole Competo, joka on tehnyt paljon Drei Magier -suomennoksia.

Drei Magierin pelien Suomen julkaisuoikeudet ovat nykyään Bergsala Enigmalla, joka julkaisee Der verzauberte Turmin suomeksi nimellä The Magic Tower. Peli on kahden joukkueen välistä kilpailua: toisella puolella on prinsessan lumottuun torniin lukinnut paha velho, toisella taas pelastushommissa oleva prinssi, jota muut pelaajat ohjaavat.

Visailuetsivien kansiBergsala Enigma julkaisee lisäksi Bezzerwizzerin tekijöiden uuden pelin Visailuetsivät, jossa pitää selvittää mitä on varastettu, kuka on varkauden takana ja missä varas on piilossa. Peli on yhdistelmä rosvoa ja poliisia, Cluedoa ja tietovisaa. Visailuetsivät nähtiin muissa Pohjoismaissa jo viime vuonna, ja peli vei Vuoden peli -palkinnon Ruotsissa.

Molemmat pelit ovat kaupoissa noin elokuussa.

The Magic Tower

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *