Kategoriat
Uutiset

Competon Vuoden peli -ehdokkaat 2013

CompetoCompeto on asettanut seuraavat pelit ehdolle kilpailemaan Vuoden peli -palkinnosta vuonna 2013:

Lastenpelit

Perhepelit

Aikuisten pelit

Lastenpeleistä AniMix (Zebra-Schwein) on piirustelupeli, jossa täytyy piirtää eri eläinten sekoituksia ja muut yrittävät arvata, mitkä eläimet sekoituksessa ovat. Junior Lancelot (Die kleinen Drachenritter) on pinoamispeli, jossa pahviesineitä kootaan pystyyn nostettua pelilautaa vasten ja varotaan kaatumista. Simsala Hopp on näppäryyspeli, jossa kalvolle aseteltuja pahvilätkiä yritetään kiepauttaa ympäri kopauttamalla kalvoa alapuolelta nuijalla.

La Boca on kolmiulotteinen rakentelupeli, jonka jujuna on, että rakentamista tekee aina kaksi pelaajaa, joista kumpikin näkee rakennuksesta ja rakennusohjeista vain toisen puolen. Aikaa vastaan pitäisi saada ohjeiden mukainen rakennus aikaiseksi. Riff Raff on Zochin näyttävä näppäryyspeli, jossa lastataan tavaroita keikkuvaan laivaan. Tässä oli hieman puutteita alkuperäisissä säännöissä, mutta suomennoksessa on mukana uuden painoksen säännöt, jotka korjaavat peliä.

Kadonnut kaupunki ei ole Lost Citiesin uudelleenlämmittelyä, vaan Salaisuuksien saaren jatko-osa, jossa tällä kertaa kaivetaan kadonnutta kaupunkia esiin autiomaan hiekan alta. Vaaroina on joka paikkaan leviävä hiekka ja raastava jano. Sanasota (Anomia) on seurapeli, jossa testataan reaktioita ja sanavalmiutta. Tobago on näyttävä aarteenmetsästyspeli.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Competon Vuoden peli -ehdokkaat 2013”

Kiva että Salaisuuksien saaren jatko-osa saadaan suomeksi. La Boca tietyllä tapaa floppasi SdJ-puolella kaikkeen ennakkorummutukseen nähden, mutta ehkä Suomessa käy parempi tuuri (ja on tietenkin kiva saada sekin marketteihin vaikka aika kielivapaa peli taitaakin olla kyseessä..)

Olen kyllä jotenkin yllättynyt, että La Boca ei ollut SdJ-ehdolla. Peli vaikuttaa kuitenkin varsin hauskalta. Kadonnut kaupunki vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta – sääntöjen lukemisen perusteella vaikuttaisi, että peli muistuttaa mukavasti Salaisuuksien saarta, mutta on kuitenkin sopivasti erilainen.

Joo, La Bocassa olisi ollut kyllä ihan SdJ-ainesta. Parissa perheporukassa sitä on tullut peluutettua ja vastaanotto on ollut pelkästään positiivista – pelailun jälkeen minulta kysyttiinkin, että onko tämä tulossa suomeksi, mikä nyt on pelkästään hyvä merkki. Eli hyvä, että Competo on pelin julkaisulistalleen ottanut.

Riff Raff on sekin oivallinen poiminta julkaistavaksi; ehkäpä sen kohdalla jaksaa odotella suomi-julkaisuun asti ja ostaa peli vasta silloin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *