Kategoriat
Uutiset

Deutscher Spiele Preis -voittajat 2011

Deutscher Spiele Preis 2011Vuoden 2011 Deutscher Spiele Preis -voittajat ovat selvillä. DSP on Saksan toinen iso lautapelipalkinto Spiel des Jahresin ohella. DSP:n valitsevat äänestäjät, jotka nykyään ovat kansainvälinen joukko lautapeleistä kiinnostuneita. DSP:n kymmenen kärki on yleensä mainio otos lautapeliharrastajien suosikkeja. Kukaan ei tainnut yllättyä, kun DSP-voittaja 2011 julkistettiin. 7 Wonderssai taas uuden sulan hattuunsa. Kokonaisuudessaan kymmenen kärki näyttää tältä:

  1. 7 Wonders (Antoine Bauza / Repos Productions)
  2. The Castles of Burgundy (Stefan Feld / Alea)
  3. Troyes (Sébastien Dujardin, Xavier Georges ja Alain Orban / Pearl Games)
  4. Navegador (Mac Gerdts / PD-Verlag)
  5. Asara (Wolfgang Kramer, Michael Kiesling / Ravensburger)
  6. Mondo (Michael Schacht / Pegasus)
  7. Pantheon (Michael Tummelhofer / Hans im Glück)
  8. Lancaster (Matthias Cramer / Queen Games)
  9. Luna (Stefan Feld / Hall Games)
  10. Strasbourg (Stefan Feld / Pegasus)

Stefan Feldille vuosi oli vahva, mutta aika hyvässä nosteessa Feld on viime vuodet ollutkin. Vuoden lastenpeliksi valittiin Monster-Falle, jonka on suunnitellut pariskunta Inka ja Markus Brand ja julkaissut Kosmos. Tämä nähdään melkoisella varmuudella ensi vuonna suomeksi Competon julkaisemana… (Päivitys 22.9.2012: Competo julkaisi Monster-Fallen suomeksi nimellä Mister Monster).

Essenin kaupungin Kultaisen sulan parhaista säännöistä sai Expedition Sumatra (Britta Stöckmann ja Jens Jahnke / Igramoon Spieleverlag). Päivitys: Täydennetään vielä sen verran, että 7 Wonders liittyy nyt niiden harvalukuisten pelien joukkoon, joilla on sekä DSP että SdJ. Näitä pelejä ovat 7 Wondersin lisäksi Catan, Carcassonne ja Dominion.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *