Kategoriat
Uutiset

Deutscher Spiele Preis -voittajat 2011

Deutscher Spiele Preis 2011Vuoden 2011 Deutscher Spiele Preis -voittajat ovat selvillä. DSP on Saksan toinen iso lautapelipalkinto Spiel des Jahresin ohella. DSP:n valitsevat äänestäjät, jotka nykyään ovat kansainvälinen joukko lautapeleistä kiinnostuneita. DSP:n kymmenen kärki on yleensä mainio otos lautapeliharrastajien suosikkeja. Kukaan ei tainnut yllättyä, kun DSP-voittaja 2011 julkistettiin. 7 Wonderssai taas uuden sulan hattuunsa. Kokonaisuudessaan kymmenen kärki näyttää tältä:

  1. 7 Wonders (Antoine Bauza / Repos Productions)
  2. The Castles of Burgundy (Stefan Feld / Alea)
  3. Troyes (Sébastien Dujardin, Xavier Georges ja Alain Orban / Pearl Games)
  4. Navegador (Mac Gerdts / PD-Verlag)
  5. Asara (Wolfgang Kramer, Michael Kiesling / Ravensburger)
  6. Mondo (Michael Schacht / Pegasus)
  7. Pantheon (Michael Tummelhofer / Hans im Glück)
  8. Lancaster (Matthias Cramer / Queen Games)
  9. Luna (Stefan Feld / Hall Games)
  10. Strasbourg (Stefan Feld / Pegasus)

Stefan Feldille vuosi oli vahva, mutta aika hyvässä nosteessa Feld on viime vuodet ollutkin. Vuoden lastenpeliksi valittiin Monster-Falle, jonka on suunnitellut pariskunta Inka ja Markus Brand ja julkaissut Kosmos. Tämä nähdään melkoisella varmuudella ensi vuonna suomeksi Competon julkaisemana… (Päivitys 22.9.2012: Competo julkaisi Monster-Fallen suomeksi nimellä Mister Monster).

Essenin kaupungin Kultaisen sulan parhaista säännöistä sai Expedition Sumatra (Britta Stöckmann ja Jens Jahnke / Igramoon Spieleverlag). Päivitys: Täydennetään vielä sen verran, että 7 Wonders liittyy nyt niiden harvalukuisten pelien joukkoon, joilla on sekä DSP että SdJ. Näitä pelejä ovat 7 Wondersin lisäksi Catan, Carcassonne ja Dominion.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.