Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n ensimmäinen peli: Hornet

Hornet -pelin kansikuvaElokuussa ilmestyy Lautapelit.fi:n ensimmäinen täysin oma julkaisu, Hornet. Aikaisemmin Lautapelit.fi on julkaissut vain suomalaisia laitoksia ulkomaisten firmojen peleistä, täysin uusittu Modern Art on ollut tähän asti lähinnä Lautapelit.fi:n omaa julkaisua. Hornet on ensimmäinen peli, jonka Lautapelit.fi on tehnyt täysin itse.

Pelin ovat suunnitelleet veljekset Jani ja Tero Moliis. Pelin on kuvittanut Ossi Hiekkala, jonka työtä on TransEuropan suomalainen kansi. Designin on tehnyt Paul Laane, mies Toscanan ja Lautapelit.fi:n Modern Artin graafisen ilmeen takana.

Hornet on perhepeli, joka sopii myös aikuisille. Hornet sopii 2-5 pelaajalle, ikäsuositus on 10+ ja peli kestää noin 45 minuuttia. Peli etenee vauhdikkaasti, mutta vaatii jatkuvaa päätöksentekoa ja riskinottoa. Pelaajat ohjastavat mehiläisiään, jotka keräävät mettä ja tekevät siitä hunajaa pesiin. Eniten hunajaa pesään tehnyt pelaaja vie pesän ja ensimmäisenä kolme pesää vallannut voittaa.

Hornet ilmestyy laajemminkin kuin vain Suomessa. Lautapelit.fi:n yhteistyökumppaneina toimivat ranskalainen Asmodee ja yhdysvaltalainen Z-Man Games. Lautapelit.fi hoitaa Pohjoismaat, Asmodee jakelee pelin eurolaitosta (säännöt englanniksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi, ruotsiksi ja suomeksi) muualla Euroopassa ja Z-Man Games jakelee omaa englanninkielistä laitostaan Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelit.fi:n ensimmäinen peli: Hornet”

Näyttää ihan kivalta. Katsoin juuri tuota pelin takakantta ja huomasin nuo hmm… hyvin kaksimieliseltä näyttävät pelinappulat. Toivottavasti tarkemmin lähemmin katsottuna näyttävät joltain muulta kuin niiden pitäisi.

Ostin Lautapelien tarjouksesta puoleen hintaan ja tykkäsin. Nappeja ja tokeneita on vähän liikaa ja niidien järjestelemisessä kuluu aikaa, mutta muuten vauhdikas peli. Tarjoaa yllätyksiä riskinen/turvallinen valintamekaniikan ansiosta. Siinä on myös vaihtelua, kun pesien pistytysjärjestystä ja välissä olevien kierrosten määrää voi muuttaa joka pelille.

“Hornet- peli, jossa on pakko saada pesää!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *