Kategoriat
Uutiset

Menolipun SM-turnauksen tulokset

Menolipun SM-turnaus pelattiin sunnuntaina JunaCon-tapahtumassa Turussa. Turnauksen voitti Tommi Lantta. Ensimmäiselle kierrokselle osallistui 22 pelaajaa, jotka pelasivat perus-Menolippua viidessä pöydässä. Jokaisesta pöydästä pääsi jatkoon kaksi parasta. Nämä jatkoonpääsijät pelasivat viiden hengen pöydissä Menolippu Eurooppaa ja jälleen kaksi parasta pääsi jatkoon. Finaalipöydässä pelattiin sitten Märklin-Menolippua.

Finaalipelin voitti selkeällä erolla Tommi Lantta, josta tuli näin Suomen mestari. Finaalin tulokset:

  1. Tommi Lantta, 190 pistettä
  2. Sameli Valkama, 149 pistettä
  3. Kerttu Palmunen, 136 pistettä
  4. Hanna Pilli, 24 pistettä

JunaCon oli muutenkin menestys, kävijöitä oli yhteensä 46 — markkinoinnin määrään nähden kelpo tulos. Tapahtumassa pelattiin monenlaisia junapelejä, itse keskityin testaamaan ensimmäistä kertaa todellista klassikkoa, 18xx-sarjan peruspeliä 1830:tä. Sen lisäksi ehdin pelata vain yhden Preußische Ostbahnin — mutta kyllä näiden vuoksi kannatti Turussa poiketa. 18xx:ää pelattiin muutenkin, lauantaina pyöri parhaimmillaan kolme 18xx-peliä yhtä aikaa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *