Kategoriat
Uutiset

Ropecon ja Finncon

Lautapelitapahtumia on luvassa myös kesän aikana. Ensimmäisenä on vuorossa Finncon, Euroopan suurin science fiction- ja fantasiatapahtuma. Tapahtuman kunniavieraina ovat kirjailijat George R.R. Martin (arvosteluja Martinin kirjoista) ja Alastair Reynolds (arvosteluja Reynoldsin kirjoista). Lautapelit ovat Finnconissa perinteinen sivujuonne, Suomen lautapeliseura järjestää jo kolmatta kertaa paikan päälle pienen lautapelitarjoilun. Notkea peliharrastaja käy tietysti noutamassa A Game of Thronesiinsa Martinin nimmarit.

Finncon on nyt viikonloppuna (10.–12.7.) Helsingin Kaapelitehtaalla, lautapelit löydät Puristamo-alueelta lauantaina 13–19 ja sunnuntaina 10–18. Ei maksa mitään, joten kannattaa käydä katsastamassa. Finnconissa ja Animeconissa on muutenkin paljon kiinnostavaa nähtävää.

Ropeconin logo

Ropecon on sitten se varsinainen pelitapahtuma, joka järjestetään Espoon Dipolissa 31.7.–2.8. Siellä lautapelipuoli on mittava, löydät sen TF-rakennuksesta eli Täffältä perjantaina 16–03, lauantaina 09—03 ja sunnuntaina 09–19. Tarjolla on kattava otos Suomen lautapeliseuran pelikirjastoa lainattavaksi. Tarjolla on myös pelien esittelyä ja opetusta, joten Ropecon on mitä oivallisin tilaisuus tulla tutustumaan uutuuspeleihin.

Ropecon on myös hyvä paikka turnausten pelaamiseen. Ohjelmassa on Race for the Galaxy -turnaus perjantaina, perinteinen Tichu ja kiehtova Reilukerhoturnaus lauantaina ja Carcassonnen SM sunnuntaina. Reilukerhoturnauksessa pelataan Stichelniä, Last Pantheria, Poisonia ja Flaschenteufelia siten, että joka kierroksella häviäjät putoavat pois. Alkuerissä voittajasta viis, kunhan ei häviä… Carcassonnen SM-turnauksessa on luvassa erinomaiset palkinnot ja voittajalle oikeus edustaa Suomea Carcassonnen MM-kisoissa lokakuussa Saksassa (valitettavasti voittaja ei saa matkapakettia kisoihin, vain edustusoikeuden).

Ohjelmassa on myös luentoja. Diplomacy-pelin julkaisusta on tänä vuonna kulunut 50 vuotta, joten sen kunniaksi lauantaina Eero Tuovinen pitää peliä käsittelevän luennon. Tuomas Riekkinen luennoi lauantaina sekä pelien teemoista että salatusta informaatiosta lautapeleissä.

Lisätietoa Lautapeliseuran Ropecon-ohjelmasta löytyy Lautapeliseuran foorumilta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Ropecon ja Finncon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *