Kategoriat
Uutiset

SM-turnauksen pelit valittu

Vuoden 2010 lautapelaamisen SM-turnauksen pelit on valittu. Turnauksessa pelataan seuraavia pelejä: EpäillytFincaNotre Dame ja Vasco da Gama. Turnaus pidetään Helsingissä lauantaina 29. toukokuuta 2010.

Kisaan osallistutaan nelihenkisin joukkuein. Nyt on oikea aika pistää joukkue pystyyn, ilmoittautua ja alkaa kiivas harjoittelu. Ilmoittautumisaikaa on 25.5. asti. Osallistumismaksu on 40 euroa joukkueelta. Mukaan mahtuu korkeintaan 20 joukkuetta.

Voittajille on luvassa mainetta ja kunniaa ja mikäli Suomella on aikaisempien vuosien tapaan paikkoja EM-turnaukseen, voittajajoukkue voi päästä edustamaan Suomea Esseniin. Viime vuonnahan Suomen joukkue voitti kultaa EM-kisoissa. Voittajajoukkue saa Suomen lautapeliseuralta tukea kisamatkaan.

Lisätietoa ja tarkempia ohjeita löydät Lautapeliseuran SM-kisasivulta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

6 vastausta aiheeseen “SM-turnauksen pelit valittu”

Eiköhän se ole ihan tarkoituksellista että suositaan suomalaista. Ja hyvähän se niin on.

Jep, pelinvalinnassa yksi tavoite oli valita suomeksi julkaistuja pelejä. Notre Dame valittiin äänestyksellä viime vuoden kisapeleistä, Finca taas siksi, että sen paikalle alunperin suunniteltu Stone Age – Kivikausi on jotakuinkin loppu Lautapelit.fi:stä ja Finca nyt vain sopi paikalle.

Kokonaan suomalaisia pelejä tuumattiin mahdollisuuksien mukaan, mutta tarjonta on vielä toistaiseksi vähäistä.

Olin siis itse mukana raadissa pohtimassa pelivalintoja.

Olen itse muutamaa peliä askarrellutpaskarrellut ja tutustunut netissä asiaan. Tuntuu siltä, että suomalaisiakin suunnittelijoita on liikkeellä jo aika paljon, joten toivottavasti julkaisuunkin päätyy lähivuosina paljon kotimaisia.

Minä uskallan melkein jo luvata, että Suomessa julkaistaan vähintään 5 suomalaisen suunnittelijan peliä tänä vuonna. Toivon myös, että määrä on vain ja ainoastaan kasvamaan päin ja että pelit enenevässä määrin löytävät myös kansainvälistä yleisöä.

Ei voi kuin suuresti kannattaa kotimaisten pelien suosimista, nimim. tänä vuonna lautapelit.fin julkaiseman pelin suunnittelija. :-)
Ensi vuonna SM-kisoissa tuotetaan siis toivotavasti hunajaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *