Kategoriat
Uutiset

Ensimmäiset tiedot Dominion – Alkemiasta

Dominion - Alkemia
Rio Granden kansiluonnos. Kuva: Lautapelit.fi

Dominion — Valtakunta -pelin kolmas lisäosa on nimeltään Alkemia ja peli ilmestyy myös suomeksi. Tähän tietoon peli ilmestyy kevään 2010 aikana, Lautapelit.fi on arvaillut hinnaksi 25 euroa. Alkemia on lisäosa, joka vaatii seurakseen joko peruspelin tai Hovin juonet.

Rio Grande Games on julkaissut pelistä toistaiseksi kansikuvaluonnoksen ja kuvaustekstin. Toivottavasti kansiluonnos pitää siltä osin paikkansa, että peli tulee peruspeliä pienemmässä laatikossa.

Peli löytyy jo BoardGameGeekistä, jossa käydään luonnollisesti ahkeraa spekulointia uuden lisäosan korteista ja hinnasta.

Rio Granden kuvausteksti pelille kuuluu näin:

There are strange things going on in your basement laboratories. They keep calling up for more barrels of quicksilver, or bits of your hair. Well it’s all in the name of progress. They’re looking for a way to turn lead into gold, or at least into something better than lead. That lead had just been too good of a bargain to pass up; you didn’t think, where will I put all this lead, what am I going to do with this lead anyway. Well that will all be sorted out. They’re also looking for a universal solvent. If they manage that one, you will take whatever they use to hold it in and build a castle out of it. A castle that can’t be dissolved! Now that’s progress.

This is the 3rd addition to Dominion. It adds new Kingdom cards to Dominion and as it is an expansion, you will need Dominion, or Dominion: Intrigue to play the game.

Dominion: Alchemy is an expansion, and can’t be played by itself; to play with it, you need Dominion, or a standalone expansion to Dominion (Dominion: Intrigue). Those provide the Basic cards you need to play (Treasure, Victory, and Curse cards), as well as the full rules for setup and gameplay. Dominion: Alchemy can also be combined with any other Dominion expansions you have.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

7 vastausta aiheeseen “Ensimmäiset tiedot Dominion – Alkemiasta”

Kismittää eniten, etten ole vielä Dominion + Intrigue -kombolle saanut kasattua mitään kauhean järkevää varastointisysteemiä. Nyt ne on kaikki enemmän tai vähemmän mahdutettu Dominionin boxiin ja kaikki kortit istuvat tuossa mustassa muovipohjassa mikä peruspelin mukana tuli, jota on vaan saksilla vähän laajennettu. Tällä hetkellä setuppi on silti tuollaiseksi peliksi pykälän työläs.

Täytyy varmaan kehittää tuo puoli kuntoon, hyvä peli kuitenkin ja lisäosat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Onhan tuolla BGG:ssä kaikenlaisia vinkkejä :)

Reko: Itse kyllä heivaisin sen muovisen insertin mäkeen ja laittaisin kortit tyypeittäin eroteltuina minigrip pusseihin. Alkuperäisen dominionin insertti on ihan hauska, mutta ei kyllä oikein toimi tuommoisessa laajennettavassa pelissä. Boardgamegeekhän on pullollaan erilaisia varastointitapoja Dominionille, jos askarteluvimma iskee.

Minä tein pahvista väliseinät laatikkoon ja jo mahtuu kaikki kortit muovitettuina, siististi välilehtien kanssa aakkosjärjestykseen lajiteltuina. Pitäisi mahtua Alkemiankin kortit, ainakin vähän tiivistämällä. Mukavan raskas laatikosta kyllä tulee.

Juu, mäkin päädyin samaan muovi roskiin ja väliseinät boksiin lähestymistapaan. Olen tosin nyt juuri painon takia miettinyt, että hiukan modulaarisempi ratkaisu voisi olla ihan kiva sekin. Tiettyihin paikkoihin kuitenkin voisi ottaa vaan ihan peruspelin (tai + Kaukaiset rannat) matkaan. Mietinnässä siis on, josko jaksaisi kuitenkin jonkinmoiset laatikot tehdä/ostaa jokaista julkaisua kohden.

Näitähän tulee vähän liiankin kovaa tahtia. Alkuperäinen Dominion tuli tutuksi vasta tossa jouluna ja tekis kyllä mieli ostaa joku lisäosa. Kiinnostais toi Kaukaiset rannat, mut sieltähän on tämäkin tulossa. Onko mitään hajuu, et minä kuukautena tätä voisi odottaa. Vai pitäskö vaan ostaa toi Kaukaiset rannat ja kattoo sit jos tän Alkemian ostais joskus myöhemmin?

Suosittelen kyllä Kaukaisia rantoja, on se sen verran napakka paketti. Alkemian ilmestymisestä ei ole vielä mitään tietoa, mutta tuskin nyt vielä maaliskuussa ainakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *