Kategoriat
Uutiset

Spiel des Jahres -voitto Dominionille

Dominionin kansiSpiel des Jahres -raati julkisti tämänvuotiset voittajat juuri hetki sitten. Tänä vuonna tämän arvovaltaisimman lautapelipalkinnon voitti Dominion — Valtakunta, jonka suunnittelija on Donald X. Vaccarino ja julkaisija Rio Grande Games (Saksassa Hans im Glück). Raati vaikutti innostuneen pelin uudenlaisesta pelimekaniikasta.

Rio Grande Gamesin pomo Jay Tummelson paljasti palkinnonjakotilaisuudessa Vaccarinon tuoneen hänelle alunperin 35 eri peli-ideaa. Vaccarino jää tuskin yhden hitin ihmeeksi.

Parhaan lastenpelin Kinderspiel des Jahres -palkinnon voitti Das magische Labyrinth, Drei Magier Spielen julkaisema ja Dirk Baumanninsuunnittelema lautapeli, jossa pelaajien on luovittava näkymättömässä labyrintissä.

Lautapeliopas onnittelee voittajia ja ainakin Dominionin voittoon voi olla hyvin tyytyväinen. Spiel des Jahres -ilmiö eli lisäosien virta on ainakin taattu, ensimmäinen lisäosa Hovin juonet on tulossa kauppoihin hetkenä minä hyvänsä ja lisää on varmasti tulossa. Vaccarinollahan on valmiita lisäosia valtava määrä, reilusti yli kymmenen.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *