Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli 2011

Vuoden Peli 2011Vuoden 2011 Vuoden peli -voittajat julkistettiin hetki sitten Forma-messuilla.

Lastenpelin muut finalistit olivat Dizios (Competo) ja Eläinpyramidi Maxi – Suuri seikkailu (HABA). Perhepelien sarjassa finaaliin pääsivät A la Carte (Competo) ja Mondo (Lautapelit.fi). Aikuistenpelien sarjan finalistit olivat Mr. Jack (Lautapelit.fi) ja Repello (Peliko).

Lautapeliopas onnittelee voittajia. Raati ansaitsee myös pisteet oivallisista valinnoista.

English summary

Finnish Game of the Year awards for 2011 were awarded today by Suomen leluyhdistys. The winners and finalists are:

  • Best children’s game: R. Scarry’s Busytown (Tactic). Finalists: Dizios (Competo), Animal upon Animal – Balancing Bridge (HABA).
  • Best family game: Forbidden Island (Competo). Finalists: A la Carte (Competo), Mondo (Lautapelit.fi).
  • Best adult’s game: 7 Wonders (Lautapelit.fi). Finalists: Mr. Jack (Lautapelit.fi), Repello (Peliko).

The winners were chosen by a jury from candidates submitted to the competition. Publishers can submit their games in any category they wish. Jury decides the finalists and then jury decides the winners with representatives of retailers.

Lautapelit.fi has won the best adult game for five years in row now. Competo has dominated the family game category, winning four of the last five awards (Lautapelit.fi got the fifth). The children’s game category is more of a mixed bag, with more surprises.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

6 vastausta aiheeseen “Vuoden peli 2011”

Olipas muuten Lautapelit.fi:lle viides peräkkäinen voitto aikuistensarjassa. Ei ole paljon muilla saumaa siinä sarjassa… Toisaalta viidestä viimeisimmästä perhepelivoitosta neljä on mennyt Competolle, yksi Lautapelit.fi:lle, joten aika tiukkaa on hallinta siinäkin sarjassa.

Eipä sinällään yllätä, kun katsoo vaikkapa Geekistä 7 Wondersin ja Mr. Jackin aiempia meriittejä. Periaatteessahan tämä tilanne alkaa olla sama, kuin jo Oscarin voittanut elokuva tulisi ehdolle Jussigaalaan…

Totta tuokin, mutta kuluttajan kannalta varsinkin olisi hölmöä, jos nämä pelit eivät olisi mukana kisassa.

Sen sijaan oma palkintonsa parhaalle kotimaiselle pelille (miten sen nyt sitten määrittelee) ei olisi huono idea ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *