Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli -finalistit 2011

Vuoden 2011 Vuoden peli -finalistit on julkistettu. Voittajat selviävät viikonloppuna Forma-messuilla.

Lautapelit.fi ja Competo ansaitsevat tässä vaiheessa onnittelut hyvistä sijoituksista finaalissa.

Voittajaveikkauksia otetaan vastaan.

Lastenpelien voittajaa on vaikea veikata… Eläinpyramidi kenties, mutta palkitsisiko raati Eläinpyramidin kaksi kertaa? Dizios on mielestäni hieman tavanomainen, Touhulasta en tiedä mitään. Veikataan silti R. Scarryn Touhulaa. Perhepelien sarjassakin on kolme kovaa ehdokasta, veikkaan silti voittajaksi joko Mondoa tai Salaisuuksien saarta ja tästä kaksikosta arvelen Salaisuuksien saaren vetävän yhteistyöpelinä lopulta pidemmän korren. Aikuistenpelien sarjassa uskon edelleen 7 Wondersin menestykseen.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Vuoden peli -finalistit 2011”

Nyt kun omat alkuperäiset veikkaukset ovat menneet suurimmalta osalta puihin, niin täytyy varmaan laittaa uudet ehdotukset sisään.

Aikuisten peleissä 7 Wonders vie voiton. Muut kategorian ehdokkaat ovat yllättäviä vaikka eivät missään nimessä huonoja pelejä.

Perhepelit on hankalampi tapaus sillä kaikki finalistit ovat päteviä pelejä. Mondo ja Salaisuuksien saari ovat kuin toistensa vastakohdat sillä toisessa Mondossa pelaajat tekevät yksin ilman sen suurempaa interaktiota muiden pelaajien kanssa ja Salaisuuksien saari on pelkkää yhteistyötä. A la Carte puolestaan vetoaa teemallaan ja komponenteillaan. Uskotaan teemaan ja komponentteihin ja veikataan A la Cartea voittamaan.

Lastenpelit ovatkin jälleen suuri tuntematon eli en ole pelannut yhtään finalistipeliä. Eläinpyramidin sharmi vetoaa nuoriin raatilaisiin tänäkin vuonna ja peli kruunataan vuoden lastenpeliksi.

Täytyy sanoa että aikuisten pelien raati oli pelisivistykseltään ylivoimaisesti asiantuntevin kuin kertaakaan aiemmin niinä kuutena vuonna, kun meikä on kuvioissa pyörinyt. Repellon eteneminen finalistiksi tosin yllätti raadinkin, ennen tulosten laskua veikattiin pikemminkin Hollywoodia tai Frescoa.

Hollywood on Knizian peliksi poikkeuksellisen temaattinen ja huutokauppapelinä rankkaisin sen Modern Artia paremmaksi. Fresco taas on aika perinteinen saksalaispeli, jossa ei ollut mitään suurempia puutteita, mutta joka kärsi tietysti raskassoutuisuudesta ja siitä että saman tyyppisiä pelejä on nähty monta. Plussaa hyvästä teemasta ja siitä, että mukana on lisärit, joilla voi tuunata pelin mutkikkuutta.

7 Wondersin ykköspaikka oli aika lailla kiistaton. Ainoastaan yksi viidestä tuomarista jätti sen finalistien ulkopuolelle. Peli keräsi kaikkein spontaaneimmat kehut mm. pelin sujuvuudesta, nopeudesta ja siitä, ettei toista samankaltaista peliä ole.

Mr Jack nousi sikäli yllättäen finalistiksi, etteivät kaksinpelit ole kovin usein näissä kinkereissä pärjänneet, paitsi yhtenä surullisena vuonna kun kisan voittajaksi valittiin Pentago. Mutta ei puhuta siitä..;)

-Kaitsu

Minusta puolestaan tuntuu, että kaksinpelit ovat pärjänneet yllättävänkin hyvin sillä olihan viime vuonnakin finalisteissa yksi kaksinpeli (Odin’s Table). Ehkä aikuiselle suomalaiselle luonteelle sopii kaksinpelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *