Kategoriat
Peliarvostelut

TaDaa!

Ikä: 6+. Osaatko taikoa esineitä kadoksiin? TaDaa! on nopeustestipeli, jossa katsotaan, kuka saa nopeimmin taiottua tietyt esineet piiloon ja tietyt näkyviin. Löytyykö kani hatusta?

Oletko aina halunnut olla taikuri? Nyt se on helppoa! TaDaa! on nopeustestipeli lapsille, jossa on taianomainen teema. Pelaajat saavat taikurinhatun, kaniinin ja muita taikavälineitä, jotka pitäisi saada katoamaan ja ilmestymään kortin ohjeiden mukaan.

Nopeuspinoamista

TaDaa!:n kansiAika lähellä ollaan Halli Cupsia, jossa pinottiin kuppeja oikeaan järjestykseen, mutta tällä kertaa tehtävä on pykälää mutkikkaampi. Kortti listaa, mitkä esineet pitää näkyä ja mitkä eivät saa näkyä. Hatun alle mahtuu piilottamaan vaikka mitä, eli siitä vain sullomaan tavarat piiloon oikealla tavalla.

Ensimmäisenä ehtivä saa kiljaista “Tadaa!” ja kerätä kortin itselleen. Peli päättyy, kun joku pelaajista saa sovitun määrän kortteja kasaan tai viimeistään silloin, kun pakka on loppu. Säännöt ovat helpot ja sääntökirja lähes olematon lipuke, eli pelaamaan pääsee kenen kanssa tahansa todella nopeasti ja vaivattomasti.

Tadaa!:n osat. Kuva: Mikko Saari
Yhden pelaajan taikuusvälineet, joita pinotaan ja kasataan. Kuva: Mikko Saari

Näyttävät välineet

Pelin komponentit ovat hauskat, joten ei ole ihme, että laatikko on hitusen ylikokoinen, jotta pelaajien varusteet voidaan esitellä kannen ikkunan läpi. Niitä kelpaa kyllä esitellä ja peli käy osin varmasti kaupaksi juuri näyttävien osiensa ansiosta. Onneksi pelin sisältö kantaa myös, eli hienot osat eivät ole pelin ainoa hyvä puoli.

Pelillä on ne tavanomaiset nopeuspelien ongelmat: miellyttävät pelit edellyttävät tasaväkisiä pelaajia. Kovin suuret taitoerot pelaajien välillä tietävät tylsiä pelejä, eli parhaimmillaan peli on, kun paikalla on useampi samantasoinen pelaaja. Lapsiperheissä isommat sisarukset voivat herkästi olla liian hyviä, vanhemmista puhumattakaan.

Tehtävissä on pieni mahdollisuus vaikeuttamiseen: joskus esineet on ympäröity pienillä tähdillä. Silloin tämän esineen sisälle ei saa piilottaa muita esineitä. Tämä lisärajoitus vaikeuttaa peliä hieman, mutta ei kovin paljon, joten varsinaisesti tasoituskeinoksi siitä ei ole.

Kortti ja ratkaisu. Kuva: Mikko Saari
Kortti ja sen mukainen ratkaisu. Punainen kuppi on merkitty tähdillä, eikä oranssi putkilo olekaan sen sisällä, vaan hatun alla. Kuva: Mikko Saari

Faktat TaDaa!:sta

Suunnittelija:

Julkaisija: Lautapelit.fi, Blue Orange (2016)

Mutkikkuus: Säännöt ovat pienellä lipukkeella, jonka tavaamisessa ei pitkään mene. Peli on todella yksinkertainen oppia.

Onnen vaikutus: Tuuria ei ole mukana käytännössä ollenkaan, vaan nopein pinoaja voittaa pelin aina.

Vuorovaikutus: Jokainen kasaa omia pinojaan, eikä muuta vuorovaikutusta ole kuin se, kuka on nopein.

Teema: Taikuusteema toimii hienosti ja todella tyylikkäät komponentit tuovat teeman mukavasti osaksi peliä.

Uudelleenpelattavuus: Jos pelaajat ovat tasaväkisiä, peliä jaksaa pelata monta peliä putkeen.

Kieliriippuvuus: Pelissä ei ole lainkaan tekstiä.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: 5 minuuttia, tosin kerralla tulee helposti pelattua monta erää.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *