Kategoriat
Peliarvostelut

Koukussa!

Kalastusaiheisia pelejä ei ole markkinoilla tungokseksi asti. Koukussa on epäsymmetrinen kaksinpeli, jossa pelaajat vuorottelevat kalamiehen ja Ahdin rooleja. Pelimekaniikaltaan peli yhdistelee muistipeliä ja bluffausta.

Pelin idea

Kalamies kiertää lampea kahdella kalastajallaan. Kalastaja valitsee rivin, josta onkii. Kalapelaaja näyttää yhden rivillä olevista laatoista, jonka jälkeen kalastaja valitsee, minkä rivin laatoista onkii. Onkimista rajoittavat numerokortit, joten aina ei voi onkia mistä haluaa. Laatoista paljastuu joko vaihtelevan kokoisia kaloja tai roskaa. Sen jälkeen kaloilla pelaava saa siirrellä kaloja lammessa, tavoitteenaan harhauttaa kalamies onkimaan roskia.

Kun kalastuspäivä on ohi, osat vaihtuvat. Kun kumpikin on kalastanut vuorollaan, peli on ohi ja eniten saalista kerännyt vie voiton. Tasapelin tullen voitto menee ensimmäisenä onkineelle, koska jälkimmäisellä on pieni etu eli tieto siitä, montako kalaa voittoon tarvitaan.

Koukussa

Kevyttä bluffia

Koukussa on varsin satunnainen peli. Vaikka kummallakin puolella on hivenen taitoa pelissä, tuurilla on erittäin vahva osa pelissä. Ahdin puolella pelaava voi yrittää bluffata kalamiestä näyttämillään laatoilla ja tärkeää on myös seurata, mitkä onkimiskortit kalastajat ovat jo käyttäneet. Kalamiehen on oltava tarkkana ja luotettava vaistoonsa.

Suunnittelija:
Julkaisija: Kosmos, Rio Grande Games, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 40 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *