Koukussa! (Gone Fishing!, Petri Heil!)

Kalastusaiheisia pelejä ei ole markkinoilla tungokseksi asti. Koukussa on epäsymmetrinen kaksinpeli, jossa pelaajat vuorottelevat kalamiehen ja Ahdin rooleja. Pelimekaniikaltaan peli yhdistelee muistipeliä ja bluffausta.

Pelin idea

Kalamies kiertää lampea kahdella kalastajallaan. Kalastaja valitsee rivin, josta onkii. Kalapelaaja näyttää yhden rivillä olevista laatoista, jonka jälkeen kalastaja valitsee, minkä rivin laatoista onkii. Onkimista rajoittavat numerokortit, joten aina ei voi onkia mistä haluaa. Laatoista paljastuu joko vaihtelevan kokoisia kaloja tai roskaa. Sen jälkeen kaloilla pelaava saa siirrellä kaloja lammessa, tavoitteenaan harhauttaa kalamies onkimaan roskia.

Kun kalastuspäivä on ohi, osat vaihtuvat. Kun kumpikin on kalastanut vuorollaan, peli on ohi ja eniten saalista kerännyt vie voiton. Tasapelin tullen voitto menee ensimmäisenä onkineelle, koska jälkimmäisellä on pieni etu eli tieto siitä, montako kalaa voittoon tarvitaan.

Koukussa

Kevyttä bluffia

Koukussa on varsin satunnainen peli. Vaikka kummallakin puolella on hivenen taitoa pelissä, tuurilla on erittäin vahva osa pelissä. Ahdin puolella pelaava voi yrittää bluffata kalamiestä näyttämillään laatoilla ja tärkeää on myös seurata, mitkä onkimiskortit kalastajat ovat jo käyttäneet. Kalamiehen on oltava tarkkana ja luotettava vaistoonsa.

Suunnittelija:
Julkaisija: Kosmos, Rio Grande Games, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 40 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Koukussa! (Gone Fishing!, Petri Heil!)

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:26
Aito keskiarvo:2.58
Tasoitettu keskiarvo:2.97
  • 0: 0
  • 1: 1
  • 2: 9
  • 3: 16
  • 4: 0
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.