Kategoriat
Peliarvostelut

Flowerpower

Flowerpower on kukkateemainen kaksinpeli. Kuulostaa siis vahvasti pariskuntapeliltä, ja sellaisen profiilin peli tuntuukin saaneen. Flowerpower sopii kuitenkin muillekin kun pariskunnille, sillä hempeästä teemastaan huolimatta kyseessä on mielenkiintoinen laattojenlatomispeli.

Pelin idea

Flowerpowerin kansikuvaPelin ideana on asetella laudalle kahdesta kukasta koostuvia laattoja. Pelilauta on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Kummallakin pelaajalla on oma alueensa ja keskellä on kapea neutraali kaistale, johon kumpikin saa pelata. Tarkoitus on muodostaa mahdollisimman isoja alueita samanlaisia kukkia.

Mekaniikaltaan Flowerpower onkin erittäin yksinkertainen peli: ota laatta, pelaa laatta. Vuorovaikutusta pelaajien välille syntyy siitä, että keskelle muodostuvat kukkapenkit kuuluvat sille pelaajalla, jonka puolella kukat enemmän ovat. Toisen pelaajan puolelle voi myös pelata pari kertaa pelin aikana rikkaruohoja, jotka ovat arvottomia.

Flowerpower onkin melko mieto peli. Jännitystä on pelissä hieman, mutta pääasiassa peli on rauhallista omatoimisuutta. Kukkia ladotaan omalle puolelle ja sillä selvä. Rikkaruohoilla voi tehdä jonkin verran kiusaa ja neutraalillakin alueella voi pelata suhtkoht nokkelasti, mutta erityisen ilkeä toiselle pelaajalle ei pysty olemaan.

Rento peli

Flowerpower ei aivan pärjää Kosmoksen kaksinpelisarjan terävimmälle kärjelle, tai muutenkaan parhaille kaksinpeleille. Peliä on kuitenkin aina hauska pelata ja joillekin se varmasti toimii erilaisen teemansa ansiosta peleistä vähemmän kiinnostuneen puolison houkuttimena. Paatuneiden peliharrastajienkin kannattaa sitä kokeilla, teemasta huolimatta, jos mieli tekee leppoisaa ja helppoa kaksinpeliä.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Kosmos
Ilmestymisvuosi: 2001
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *