Kategoriat
Peliarvostelut

Monster

Lystikäs logiikkapeli Monster on kolmen suorien rakentelua monsterikorteista. Kuka saa ensimmäisenä viisi suoraa muodostettua?

Kanadalaisen Foxmindin kehittämässä Monsterissa tehdään kolmen suoria korttien taustan värin tai kuvion perusteella. Kolmen suoran saatuaan pelaaja saa ottaa itselleen yhden monsteripoletin. Pelin voittaa se, joka saa ensimmäisenä kokoon viisi monsteripolettia.

Monster-pelin kansi

Monstereita ruudukkoon

Omalla vuorolla saa pelata yhden monsterin 3×3-ruudukkoon. Kortissa kuvattu monsteri kertoo, mihin kohtaan ruudukkoa se pelataan: monsterikortti pitää aina pelata toisen samanlaisen monsterin päälle. Pelissä tulee väkisin autettua muita ja tehtyä toisille pelaajille hyviä paikkoja. Toisen suunnitelmat voi myös helposti estää, tosin siihen kuluu sitten oma vuoro.

Pelissä on myös vaikeampi Megamonster-pelimuoto, jossa suorien pitää täsmätä sekä värin että kuvion osalta. Megamonster on hieman vaikeampi ja sen vuoksi usein aavistuksen pidempi kuin tavallinen versio.

Pelissä on myös muunnelma, jossa monsteripoletteja saa varastaa, jos toinen pelaaja ei huomaa tekemäänsä riviä. Emme kokeilleet tätä, vaan kerroimme silloin pelaajalle, että hän sai tähän kohtaan rivin ja siitä hyvästä monsteripoletin. Sääntö voi kuitenkin olla hauska, jos pelaajat ovat saman tasoisia.

Monsterikortteja kädessä
Monsterikortit ovat mukavan suurikokoisia, värikkäitä ja selkeitä. Kuva: Vilma Vihervaara

Kivan näköinen helppo peli

Kuvitus on mieluisaa ja peli on helppo, lapset voivat nopeasti pelata sitä myös ilman aikuisia. Vaikka tuurilla on merkitystä, niin aikuiset ja vanhemmat lapset jyräävät tässä pelissä. Peli toimiikin parhaiten, kun pelaajat ovat saman tasoisia keskenään. 

Monster on nopea pelata, eikä alkuvalmisteluihin mene aikaa. Peli toimii siis hyvin nopeisiin pelihetkiin. Peli kehittää hahmotuskykyä ja värien ja muotojen tunnistamista. Meidän hyllyymme peli ei varmasti jää pölyttymään, vaan lapset pelaavat peliä ystäviensä kanssa.  

Vinkki: ihan pienten lasten kanssa peliä voi pelata ilman vinottaisia pisteitä, ne ovat vaikeimmat havaita. 

Monsterikortti kädessä, pöydällä ruudukko johon kortti muodostaa pystyrivin.
Tämän monsterikortin pelaaminen muodostaa rivin sekä värin että kuvion perusteella. Kuva: Vilma Vihervaara

Faktat Monsterista

JulkaisijaLeikkien.fi (2022)

Mutkikkuus: Pelin oppii nopeasti ja sitä voi pelata heti, taktikoiminen vaatii vähän harjoittelua etenkin pieniltä lapsilta. 

Onnen vaikutus: Edellinen pelaaja voi muuttaa suunnitelmasi täysin. Pystyt kuitenkin omalla vuorolla estämään muita, jos et voi itse saada pisteitä.

Vuorovaikutus: Pelialuetta kannattaa seurata tiiviisti, etenkin jos mukana on sääntö jolla voi varastaa toisen suoran. Pelaamasi kortti vaikuttaa kaikkien muidenkin suunnitelmiin.

Teema: Hauskan näköisiä monstereita, muuten peli on täysin abstraktia kuviontunnistusta.

Uudelleenpelattavuus: Yksinkertainen lastenpeli ei loputtomasti vaihtelua tarjoa, mutta lapsille tämä kyllä toimii.

Kieliriippuvuus: Peli ei vaadi lukutaitoa.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: 10–20 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *