Kategoriat
Peliarvostelut

Nexus Ops

Hasbron nykyään omistaman Avalon Hillin julkaisema Nexus Ops edustaa modernia amerikkalaista pelisuunnittelua. Näyttävät ja runsaat muovikomponentit — jotka loistavat ultraviolettivalossa — yhdistettynä teemavetoiseen nopanheittoon perustuvaan pelimekaniikkaan ovat vanhan amerikkalaisen koulukunnan peruskauraa, joka tuo mieleen Axis & Alliesin kaltaiset pelit.

Uudet eurovaikutteet näkyvät kuitenkin, erityisesti tiiviissä peliajassa. Peli loppuu vääjäämättä noin tunnissa, toisin kuin entisaikojen tuntikausia kestäneet pelit. Nexus Ops onkin kerännyt yllättävänkin paljon kiitosta muun muassa BoardGameGeekissä.

Pelin idea

Nexus Opsin kansiPelaajat edustavat yrityksiä, jotka taistelevat kuun ja sen rikkaiden mineraalivarojen omistuksesta. Vuoroillaan pelaajat ostavat uusia yksiköitä, liikkuvat joukoillaan, taistelevat mikäli osuvat yhteen vihollisten kanssa ja keräävät lopuksi tulot kaivoksistaan. Pelaajilla on salaisia tehtäviä; voittopisteitä kerätään suorittamalla tehtäviä ja voittamalla taisteluita.

Peli on nopeatempoinen, jännittävä ja kannustaa aggressiivisuuteen — kyhjöttämällä nurkassa hyvissä puolustusasemissa ei pärjää. Kaikki tehtävät eivät edes liity taistelemiseen, joten menestyä voi, vaikka taisteluissa tulisi takkiin. Taisteleminen itsessään on yksinkertaista ja perustuu yksiköiden ominaisuuksiin ja nopanheittoihin. Parhaat yksiköt hyökkävät ensin, mutta vastapuoli päättää, mikä yksikkö tuhoutuu.

Maukasta kevytsotaa

Nexus Ops on mainiota kevytsotaa. Säännöt ovat helpot, peli taktisesti kiinnostava ja nopeatempoinen ja komponentit erittäin näyttävät. Europelielementeistään huolimatta pelin vetovoima on teemassa ja leppoisassa tunnelmassa, peli sopii paremmin aiheesta kuin pelimekaniikasta kiinnostuneille. Mikä parasta, peli toimii hienosti kaikilla pelaajamäärillä.

Suunnittelija:
Julkaisija: Avalon Hill (Hasbro)
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 60 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *