Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2009

Lautapelit.fi julkaisi taas listan myydyimmistä peleistään. Tänä vuonna listoja on tarjolla peräti kolme, viime vuoden kahden listan sijasta.

Ensiksi tarjolla on yleinen lista, eli koko valikoiman ja kaikkien myyntipaikkojen (Lautapelit.fi ja kaikki muut pelejä myyvät kaupat) top-kymppi:

Quoridor Kid

 1. Quoridor Kid
 2. Carcassonne
 3. Dominion — Valtakunta
 4. Menolippu
 5. Lasten Carcassonne
 6. Menolippu Eurooppa
 7. Bohnanza
 8. RushHour
 9. Pandemia
 10. Sir Hasse

Vuoden peli -palkinnon lasten sarjan voittaja Quoridor Kid on listan ylivoimainen ykkönen ja teki uuden yhden vuoden myyntiennätyksen. Palkintoja voittamattakin Carcassonne on vankasti kakkosena, vaikka samoin Vuoden peli -palkittu Dominion yritti parhaansa. Ero kakkos- ja kolmossijan välillä oli kuitenkin vain kymmeniä pelejä. Suurimmaksi yllättäjäksi Lautapelit.fi nimeää Bohnanzan, joka myy vain sitkeästi, vaikka ei ole edes saatavilla missään isossa kauppaketjussa.

Vain erikoisliikkeissä myytävien pelien kymmenen kärki on tällainen:Bohnanza

 1. Bohnanza
 2. Pandemia
 3. Halli Galli
 4. Puerto Rico
 5. Bang!
 6. 6 nimmt!
 7. Genial-matkapeli
 8. 7 Signum
 9. Donki
 10. Dominion — Hovin juonet

Tällä listalla kiinnostavaa on paitsi korttipelipainotteisuus, myös se, että lista on täysin suomalaistunut. Kaikki pelit ovat saatavilla suomeksi. Yleisellekin listalle päässyt Bohnanza on tällä listalla aivan ylivoimainen.

Uutena listana tarjotaan ulkomaalaisten pelien lista, kun erikoisliikelistakin on jo täysin suomenkielinen:Jungle Speed

 1. Jungle Speed
 2. Agricola
 3. Race for the Galaxy: Rebel vs. Imperium
 4. Small World
 5. Steam
 6. Arkham Horror
 7. Settlers of Catan
 8. Race for the Galaxy
 9. Power Grid
 10. Guillotine

Race for the Galaxy oli lähes pari kuukautta loppuunmyyty, Lautapelit.fi:stä arveltiin, että peli olisi muuten listaykkönen. Myös Arkham Horror oli pitkään poissa valikoimista.

Listan myydyin peli, Jungle Speed, on tulossa tämän vuoden aikana suomeksi Lautapelit.fi:ltä.

Lähde: Lautapelit.fi

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2009”

Miksi Lautapelit.fi:n myydyimpien listä eikä yhdistetty Fantsun ja Lautapelien myydyinpien listaus? Ei kauppakohtaiset tarjoukset ja mainoskampanjat sillon näkyis samanlailla ehkä listasijoituksissa.

Koska Lautapelit.fi julkaisi ystävällisesti vuoden myyntitilastonsa. Fantasiapelit ei ole listojaan julkaissut, kyllä nekin uutisoitaisiin mieluusti.

Fantsussa myydyt pelit ovat tietääkseni mukana kahdella ensimmäisellä listalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *