Kategoriat
Peliarvostelut

Rat Hot (Rattenscharf)

Rat Hot on alunperin suunnittelija Michael Schachtin oman Spiele aus Timbuktu -pelipajan tuotoksia. Peli ilmestyi ensin tee-se-itse-versiona nimellä Dschunke: das Legespiel. Rat Hot on Queen Gamesin tuottama kaupallinen versio pelistä. Säännöt ovat hieman muuttuneet matkan varrella, mutta Dschunkea voi pelata Rat Hotin laatoilla.

Pelaajat pinoavat maustelaatikoita varastossa, jossa vilistää rottia. Tavaran käsittelyn helpottamiseksi tarkoitus olisi pinota mahdollisimman paljon samanlaista tavaraa yhteen läjään. Jos rottia vilistää liikaa, käy huonosti.

Pelin idea

Rat Hotin kansiTeemasta viis. Rat Hot on aika abstrakti laattojenlatomispeli. Jos se ei haittaa, peli paljastuu oikeastaan varsin nautinnolliseksi pikku haasteeksi.

Joka vuoro pelaajan on pelattava kaksi 3 ruudun levystä laattaa. Ruudut voivat olla tyhjiä, tai niissä on jomman kumman pelaajan tavaroita. Jos laatan lisäämisen jälkeen kaksi samanlaista tuotetta on vierekkäin, tuotteiden omistaja saa yhden pisteen. Useamman kuin kahden samanlaisen tuotteen ryhmä on kahden pisteen arvoinen.

Pinoissa on myös rottia, jälleen kummallekin pelaajalle omat. Mikäli vuoron päätteeksi omia rottia on esillä kolme, peli päättyy välittömästi tappioon. Rotat pitää siis saada kätkettyä mahdollisimman pian. Vaara ei ole suuri, mutta jos kaksikin rottaa on jo esillä, kannattaa pisteidenkeruun sijasta keskittyä vaaran torjuntaan.

Yksinkertaista kivaa

Rat Hot on helppo peli. Sääntöjä on vähän ja laattojen latominen on varsin intuitiivista. Ainoa hankaluus on se, että vaikka laattoja saakin pinota toistensa päälle, laattaa ei saa laittaa suoraan toisen laatan päälle. Jokaisen laatan on oltava vähintään kahden laatan päällä.

Rotat ovat ehdottomasti olennainen osa peliä, se ratkaiseva käänne, joka piristää peliä tarpeeksi. Niihin liittyy myös pieni tuuriongelma. Jos vastustaja viimeisellä vuorollaan kääntää esiin pari rottaa ja itse samoin viimeisellä palalla, voi kohtalona olla pahimmillaan varma tappio. Nämä poikkeustilanteet kuitenkin tunnistaa ja ne voi halutessaan ohittaa — onhan se vähän tyhmä loppu pelille.

Suunnittelija:
Julkaisija: Queen Games, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 30-45 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Rat Hot (Rattenscharf)”

Kiva pikku kaksinpeli, hyvää ajanhukkaviihdettä, johon ei kyllä tuota arvioitua 30-45minuuttia saa kulumaan millään, jos ei pelaa useampaa erää. Tai tietysti jos Carcassonnetyyliin kokeilee laatat joka paikkaan moneen kertaan eikä siltikään osaa valita niin loppupäässä peliä voivat vuorot olla hitaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *