Kategoriat
Uutiset

Loppukesän Lautapelit.fi-uutuudet

Escapen kansiLautapelit.fi julkaisee kesän aikana joukon mielenkiintoisia uutuuksia, joista enimmän osan olemmekin jo ehtineet arvioimaan.

Roskis (Ab die Tonne) on leppoisa ja melko yksinkertainen korttipeli. Tuurilla on melko vähän sijaa, koska pelaajilla on samanlaiset kortit kaikilla. Mukana on kuitenkin yllätyksellinen näppäryyspelielementti, sillä pelatut kortit määräävät, mitä roskia pelaajien on laitettava roskikseen. Jos roskis tulvii yli, sanktioita seuraa ylivuodon aiheuttaneelle pelaajalle. Roskis on leppoisa perhe- tai seurapeli. Roskis on tulossa elokuun alussa, jos ei jo aiemmin.

Escape on vauhdikas reaaliaikainen yhteistyöpeli, jossa pitää selvitä tuhoutuvasta temppelistä ulos ennen kuin kymmenen minuutin aikaraja umpeutuu. Luvassa on vimmattua nopanheittoa ja sähellystä. Kuulostaa erittäin lupaavalta noin hauskanpidon kannalta, mutta ei varmasti toimi ihan kaikissa olosuhteissa. Peli on tulossa elokuussa.

Qin on Reiner Knizian melko yksinkertainen lautapeli, jossa rakennellaan alue-enemmistöjä pelilaudalla. Mukana on sen verran tuuria, että Qin on enemmän perhe- kuin harrastajapeli. Qin on tulossa vielä heinäkuun aikana.

Carcassonne Junior on uusi nimi, mutta vanha peli, eli kyseessä on aikaisemmin nimellä Lasten Carcassonne tunnettu peli. Tämä pienten lasten versio Carcassonnesta yksinkertaistaa peliä huomattavasti, mutta on silti yllättävän kiehtova peli – olen muuten itse tahkonnut tätä yli 50 erää ja pelaan edelleen mielelläni lasten kanssa. Tulossa elokuussa.

King of Tokyo on suosittu seurapeli, jossa paiskotaan noppaa ja pistetään jättihirviöt vetämään Tokiota maan tasalle ja siinä sivussa muiden pelaajien hirviöitä pitäisi myös piestä, jotta pääsee yksin kukoksi tunkiolle. Myös King of Tokyon pitäisi saapua elokuussa.

Myös Pandemian toinen laitos on tulossa elokuussa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Loppukesän Lautapelit.fi-uutuudet”

Escape ja King of Tokyo on ollut hankintalistalla ja nyt kun tulee kotimaiset painokset niin ei kun odottelemaan elokuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *