Age of Steam: America / Europe

Tämä Age of Steamin lisäosa jatkaa Bézierin laatukarttojen sarjaa, ohuen kartongin sijasta lisäosa on toteutettu oikein kunnon pelilautana. Toisella puolella on USA ja toisella Eurooppa, molemmat melko pienin muutoksia peruspeliin.

Eurooppa

Age of Steam America / Europen kansiEuroopan kartta kattaa Länsi-Eurooppaa Irlannista Madridiin ja Roomaan ja Portugalista Varsovaan. Säännöissä on vain pari poikkeusta peruspeliin. Pelaajat voivat rakentaa pelin aikana yhden pikayhteyden kukin. Tällainen linkki maksaa tuplahinnan, mutta tuottaa tuplatulot. Jos pikayhteyden saa tehtyä halvalla oman verkoston keskelle pelin alussa, siitä pystyy tienaamaan melkoiset voitot.

Toinen muutos on täysin pelaajavetoinen tuotanto. Tuotantotoiminnolla valitaan, mitkä kuutiot laudalle tulevat ja ilman tuotannon valitsemista mitään ei tapahdu. Tuotantotoiminnon muutokset ovat suosittuja, tässä on taas yksi varsin toimiva ratkaisu.

Euroopan kartta on melko tavanomainen, mutta jos peliseura koostuu pääasiassa Age of Steam -aloittelijoista, vaativammat kartat tuottavat tiettyjä hankaluuksia. Euroopan voi lykätä huoletta uuden pelaajan ensimmäiseksi kartaksi.

Amerikka

Tälle kartalle mahtuu lähes koko Manner-Yhdysvallat ja muutama kanadalainen kaupunki. Amerikassa pelaajat aloittavat kuutosen junilla, jotka ovat vieläpä ilmaisia. Kaupungeissa on kuitenkin aluksi vain yksi kuutio, eivätkä pelaajat saa tehdä kuin yhden tavaransiirron vuorossa. Kilpailu tuotteista on kiivasta.

Myös Amerikan luulisi sopivan hyvin aloittelijoille, sillä aloittelijoilla on usein tapana aliarvioida junien kehittämisen tärkeyttä. Automaattiset kuutosen junat pelastavat aloittelijat tältä sudenkuopalta.

Suunnittelija:
Julkaisija: Bézier Games
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 3-6
Pituus: 120 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Age of Steam: America / Europe

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:9
Aito keskiarvo:3.67
Tasoitettu keskiarvo:3.33
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 0
  • 3: 3
  • 4: 6
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.