Kategoriat
Peliarvostelut

Age of Steam: America / Europe

Tämä Age of Steamin lisäosa jatkaa Bézierin laatukarttojen sarjaa, ohuen kartongin sijasta lisäosa on toteutettu oikein kunnon pelilautana. Toisella puolella on USA ja toisella Eurooppa, molemmat melko pienin muutoksia peruspeliin.

Eurooppa

Age of Steam America / Europen kansiEuroopan kartta kattaa Länsi-Eurooppaa Irlannista Madridiin ja Roomaan ja Portugalista Varsovaan. Säännöissä on vain pari poikkeusta peruspeliin. Pelaajat voivat rakentaa pelin aikana yhden pikayhteyden kukin. Tällainen linkki maksaa tuplahinnan, mutta tuottaa tuplatulot. Jos pikayhteyden saa tehtyä halvalla oman verkoston keskelle pelin alussa, siitä pystyy tienaamaan melkoiset voitot.

Toinen muutos on täysin pelaajavetoinen tuotanto. Tuotantotoiminnolla valitaan, mitkä kuutiot laudalle tulevat ja ilman tuotannon valitsemista mitään ei tapahdu. Tuotantotoiminnon muutokset ovat suosittuja, tässä on taas yksi varsin toimiva ratkaisu.

Euroopan kartta on melko tavanomainen, mutta jos peliseura koostuu pääasiassa Age of Steam -aloittelijoista, vaativammat kartat tuottavat tiettyjä hankaluuksia. Euroopan voi lykätä huoletta uuden pelaajan ensimmäiseksi kartaksi.

Amerikka

Tälle kartalle mahtuu lähes koko Manner-Yhdysvallat ja muutama kanadalainen kaupunki. Amerikassa pelaajat aloittavat kuutosen junilla, jotka ovat vieläpä ilmaisia. Kaupungeissa on kuitenkin aluksi vain yksi kuutio, eivätkä pelaajat saa tehdä kuin yhden tavaransiirron vuorossa. Kilpailu tuotteista on kiivasta.

Myös Amerikan luulisi sopivan hyvin aloittelijoille, sillä aloittelijoilla on usein tapana aliarvioida junien kehittämisen tärkeyttä. Automaattiset kuutosen junat pelastavat aloittelijat tältä sudenkuopalta.

Suunnittelija:
Julkaisija: Bézier Games
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 3-6
Pituus: 120 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *