Kategoriat
Peliarvostelut

Biberbande

Erittäin yksinkertaisten pelien ystäville riittää herkkuja. Biberbande eli majavajengi on jälleen yksi kepeä ja leppoisa korttipeli, joka perustuu yhdelle hauskalle idealle. Amigon viiden euron pelinä homma toimii hienosti — paljoa enempää tästä ei välttämättä maksaisi.

Perinteisestä golf-korttipelistä kehitelty Biberbande on julkaistu Yhdysvalloissa erilaisella kuvituksella nimellä Rat-a-Tat Cat. Tämä jenkkiversio voitti Mensa Select -palkinnon.

Pelin idea

Biberbanden kansiBiberbandessa pelaajilla on neljän kortin rivi, johon pitää saada mahdollisimman pienet kortit yksi kerrallaan vaihtamalla. Homma olisi helppo kuin mikä, jos korttinsa saisi katsoa — Biberbandea pelataan kuitenkin sokkona. Pelin alussa saa katsoa neljästä kortistaan kaksi, sen jälkeen edes omia kortteja ei katsella. Kortit tietysti näkee, kun ne pelaa, mutta loppu on sitten muistista kiinni.

Pelin säännöt voisivat tuskin olla helpommat. Joka vuoro pelaaja voi joko ottaa toisen pelaajan jättämän kortin (sokkona kun valitaan, omasta rivistä voi poistua hyvinkin pieni kortti) tai nostaa pakasta uuden. Uuden kortin saa joko hylätä tai vaihtaa riviinsä. Pakassa on muutama erikoiskortti, joista kiinnostavin on ehdottomasti vaihto, jolla saa vaihtaa kortteja oman ja toisen pelaajan rivin kesken. Missäs se nolla nyt olikaan?

Pelin kierrosten loppumiseen liittyy yksi pieni hienous. Kierros nimittäin päättyy, kun joku pelaajista niin haluaa. Ilmoituksen jälkeen muut pelaajat saavat vielä yhden kierroksen. Jos joku sattuu sillä kierroksella saamaan vaihtokortteja, niiden kohde on yleensä selvä.

Kuten arvata saattaa, Biberbandea ei kannata ottaa niin kamalan vakavasti. Peli — joko Biberbandena tai tavallisilla korteilla pelattuna golfina — on kuitenkin mainio perhepeli.

Lue Biberbanden säännöt.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Amigo
Ilmestymisvuosi: 1997
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 15 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *