Kategoriat
Peliarvostelut

Chez Geek

Chez Geek on humoristinen korttipeli, joka vetoaa kaikkiin, jotka ovat joskus asuneet kämppiksen kanssa. Yhteisasumisen ilot aukeavat pelaajille, jotka pyrkivät maksimoimaan oman joutilointiarvonsa. Humoristinen korttipeli on luonteeltaan ”otapa tästä”-tyyppinen ja nojaa siten satavuotiseen perinteeseen: Touring-korttipeli ilmestyi jo 1906 ja sitä täydentänyt, monille tutumpi Mille Bornes vuonna 1954.

Pelin idea

Chez Geekin kansiPelaajilla on työpaikka, josta saa palkkaa ja vapaa-aikaa. Parempi työ tuottaa enemmän palkkaa, mutta vähemmän vapaa-aikaa eli toimintoja. Pelin ideana on pelata itselle hyviä kortteja, jotka tuottavat tavoiteltuja slack-pisteitä ja häiritä muiden etenemistä huonoilla korteilla. Jotkut kortit toimivat molempina, esimerkiksi TV-kortteja voi käyttää omaan joutilointiin tai toisten pelaajien toimintojen perumiseen.

Peli on hilpeä, mutta ilkeä, sillä pelaajilla on paljon konsteja toistensa torpedoimiseen. Chez Geek on mekaanisesti tylsä kuin mikä, joten mahdollinen pelistä saatava viihdearvo perustuu korttien huumoriin ja hyvään peliseuraan. Lautapeliharrastajat voivat huoletta jättää Chez Geekin väliin.

Lisäosat

Peliin on kaksi lisäosaa. Slack Attack ja Block Party lisäävät kumpikin noin 50 uutta korttia peliin. Kalliit lisäosat ovat pelin faneille hinnastaan huolimatta hyvä ostos, sillä ne lisäävät pelin ikää huomattavasti tuomalla vaihtelua.

Kuten Munchkin, myös Chez Geek on laajentunut eri suuntiin sisarpeleillä. Chez Greek ei liity Kreikkaan vaan amerikkalaiseen riehakkaaseen yliopistoelämään. Chez Gruntin aiheena on armeija ja Chez Gothin gootit. Nämä kaikki ovat sekä itsenäisiä että täysin yhteensopivia Chez Geekin kanssa. Chez Guevara on vallankumousaiheinen peli, joka ei ole täysin yhteensopiva muiden Chez Geek -pelien kanssa.

Suunnittelija:
Julkaisija: Steve Jackson Games
Ilmestymisvuosi: 1999
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 45 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *