Celtica

Wolfgang Kramer ja Michael Kiesling -kaksikko tunnetaan lihaisammista peleistään, mutta varsinkin Wolfgang Kramerilla on ludografiassaan paljon perhepelejä. Celtica kuuluu selvästi perhepeliosastolle, sillä vaikka se onkin päällisin puolin varsin vaikuttava ilmestys, pelinä se on varsin kevyt.

Pelin idea

Celtican kansiPelaajat ohjastavat druideja pelilaudan läpi kulkevalla radalla, yrittäen kerätä hajonneiden amulettien palasia kokonaisiksi amuleteiksi. Kun pelaaminen aloitetaan, luonnollinen reaktio on napata itselleen mieluisan värinen druidi pelinappulaksi, mutta tässä tapauksessa reaktio menee vikaan. Kaikki pelaajat ohjaavat kaikkia druideja.

Radan pysähdyspaikat ovat hyviä (saa amuletinpaloja), huonoja (menettää amuletinpaloja) tai vaihtelevia (saa ottaa kortin – voi olla hyvä tai sitten ei). Pelaamalla kortin, samanvärinen druidi liikkuu. Tarkoitus olisi ohjata druidit omilla vuoroilla hyviin ruutuihin. Koska pelaajilla on vain viiden kortin käsi käytettävissään, se ei aina onnistu.

Pelissä on paljon kyse tuurista ja siitä, mitkä kortit sattuu saamaan, mutta myös ajoituksella on osuutensa. Korttinsa voi käyttää paremmin ja huonommin. Koska toisten pelaajien kortteja ei tiedä, taktikointi on kuitenkin rajallista.

Pelaajien määrä ratkaisee

Celtica on hyvin erilainen kokemus pelaajien määrästä riippuen. Ilmiö esiintyy monessa pelissä, mutta Celtica on hyvä esimerkki pelistä, jossa se tiivistyy. Useammalla pelaajalla hallintaa on vähän ja satunnaisuutta inhoava pelaaja on hätää kärsimässä. Pienemmillä pelaajamäärillä peli on hallitumpi kokonaisuus, jossa sattuman merkitys on pienempi. Kaksinpelinä Celtica on mainio peli.

Näyttävä ulkoasu, helpot säännöt ja usein loppuun asti säilyvä jännitys tekevät Celticasta hyvän perhepelin. Peliharrastajien kannattaa kokeilla peliä pienemmillä pelaajamäärillä ja pitäen mielessä sen, että isosta laatikosta huolimatta kyse on hyvin kevyestä täytepelistä.

Pelin ikäsuositukseksi on lykätty melkoisen käsittämätön 10+, sillä sopivalla ohjeistuksella Celticaa pelaavat jo fiksummat kuusivuotiaatkin.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Ravensburger
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 30-45 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Celtica

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:40
Aito keskiarvo:3.00
Tasoitettu keskiarvo:3.09
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 10
  • 3: 20
  • 4: 10
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

2 thoughts on “Celtica”

  1. Oikeastihan pelissä on paljon enemmän taitoa kun arvostelussa kerrotaan. Alussa ei esimerkiksi kannata mennä hakemaan amuletin osia, vaan kannattaa mennä sakkopaikoille. Niistä saa hyödyllisen kortin joka on myöhemmissä peleissä erittäin arvokas. Mainio peli kunhan sitä osataan pelata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.